La pandèmia ha provocat un repunt en el nombre d’exemplars de gats que conformen les anomenades colònies ferals, és a dir, les formades per individus que han passat a l’estat salvatge després d’haver estat domesticats i abandonats. A Castelldefels, la situació està sota control, ja que l’associació Proaniplan, formada per persones voluntàries, l’està entomant amb energia

La protectora d’animals i plantes del Baix Llobregat, Proaniplan, amb el suport de l’Ajuntament, s’encarrega, des de fa prop de vint anys, del control de les colònies de gats ferals a la ciutat de Castelldefels. Gràcies a les prop de 80 persones voluntàries, aquesta entitat vetlla per l’alimentació d’aquests animals que viuen en estat salvatge després d’haver viscut com a animals domèstics i haver estat abandonats.

Vetllen per alimentar aquestes colònies i també per la salut dels individus que les formen, salut que passa per esterilitzar-los per tal d’evitar la sobrepoblació. A Castelldefels hi ha, segons Proniplan, prop de 150 colònies de gats ferals controlades, la majoria de les quals amb tots els gats esterilitzats. Les esterilitzacions són a càrrec de l’Ajuntament, mitjançant un contracte públic amb un veterinari de la ciutat, en el marc del programa municipal CER (Captura-Esterilització-Retorn).

A més de controlar les colònies ferals, Proaniplan també recull sovint gats abandonats o cadellades que posteriorment són donades en adopció. El voluntariat de l’associació també fa recollides de pinso i participa en fires per recaptar fons per finançar els tractaments veterinaris i els costos de l’alimentació.

El voluntariat de Proaniplan desenvolupa aquestes accions per amor als animals. La majoria de gats que viuen als carrers ho fan perquè són víctimes de l’abandonament i de la cria descontrolada. L’entitat actua amb el convenciment que “els gats no són culpables d’estar al carrer, raó per la qual demanem a la ciutadania que els respectin, i que respectin també la feina que fem com a voluntaris”.

Les persones interessades a fer tasques de voluntariat (informi-se’n al 615 837 950) o a adoptar animals (622 66 67 40), o a fer-se’n sòcies, trobaran informació al respecte a Facebook (Protectora de Animales y Plantas Baix Llobregat) i al perfil d’Instagram @proaniplanprotectora.

 

CONTACTE: proaniplanprotectora@gmail.com

+INFO: castelldefels.org/coloniesgats