Els treballs de pavimentació d’aquest tram obliguen a tallar del 7 a l’11 de juny els dos sentits de la marxa i al canvi de rutes de diverses linies d’autobús • S’estan finalitzant els treballs al tram entre c/Doctor Ferran i Pau Casals i en el que es troba entre c/Narcís Monturiol i Habana Vieja • Tots ells formen part de les obres de transformació integral de l’Avinguda Constitució

Des d’avui, dilluns 7 de juny, i fins al proper 11 de juny, es talla el trànsit els dos sentits de la marxa del tram de l’Avinguda Constitució entre la Ronda Otero Pedrayo i Habana Vieja pels treballs de pavimentació de la calçada. Les obres afecten al trànsit rodat de vehicles en aquest tram, inclòs el servei d’autobusos, en concret a les línies L96, L97, L99, N14 i N16. El servei de tranport públic ha de fer ús d’una ruta alternativa mentre durin els treballs (veure imatge adjunta).

Al tram entre Narcís Monturiol i Habana Vieja, a una part del qual afecten aquestes restriccions de trànsit, s’ha reprès el ritme dels treballs. Es va habilitar un pas a la rotonda de la Ronda Otero Pedrayo per a que les persones que volien creuar per anar als comerços del costat mar no haguessin de desplaçar-se 400 metres més. La vorera d’aquest costat anomenat mar està pràcticament acabada. La pavimentació en aquesta zona està previst que duri 5 dies, ja que comporta una major complexitat tècnica.

Pel que fa a les afectacions al tram Narcís Monturiol-Habana Vieja, aquest s’ha subdividit en dos trams:

  • El tram Narcís Monturiol – Otero Pedrayo es fa per meitats permetent la circulació, amb la possibilitat de talls puntuals de pocs minuts.
  • Al tram Otero Pedrayo – Habana Vieja es fa un tall complet (de nit també) durant 5 dies. El motiu és que s’ha d’ajustar la base del paviment a les noves rasants.

Recordem que totes aquestes feines s’inclouen dins del procés de transformació integral de la C-245 al seu pas per la ciutat de Castelldefels, on rep el nom d’Avinguda Constitució. Les obres es troben ara al seu tram central, el més complexe pel que fa als desviaments de trànsit, ja que a l’avinguda s’ha de tallar la circulació en els dos sentits de la marxa.

En aquest sentit, entre els dies 31 de maig i 2 de juny, es van acabar els treballs de pavimentació del tram comprès entre els carrers Doctor Ferran i Pau Casals. En aquesta zona també s’estaven finalitzant les feines a les voreres, amb la col·locació dels elements d’il·luminació, dels escocells i la resta de mobiliari urbà.

 

Ajuts pels comerços afectats per les obres

Recordem que l’Ajuntament de Castelldefels ha convocat una nova línia de subvencions per als establiments afectats directament per les obres de remodelació de l’avinguda Constitució. L’ajut el poden demanar els establiments (comercials, de serveis o restauració), independentment de la fase d’obres en què es trobin.

Es tracta d’una subvenció única, que es pot demanar fins al proper 15 de setembre.

 

Notícia relacionada: Els comerços afectats per les obres de l’avinguda Constitució ja poden demanar subvencions