Entitats i empreses de Castelldefels o relacionades amb la ciutat continuen posant en marxa campanyes i iniciatives solidàries en temps d’emergència sanitària i social.

Els últims dies han vist la llum dues noves iniciatives que se sumen a les moltes que es despleguen per mirar d’ajudar la comunitat, en plena emergència social motivada per la crisi sanitària del coronavirus.

Tablets per a les residències de gent gran

D’una banda, onze residències de gent gran de Castelldefels han rebut en dipòsit sengles tauletes perquè les persones que hi viuen puguin comunicar-se amb els seus familiars, que no els poden visitar encara i després de moltes setmanes d’aïllament.

L’empresa, RateNow, start-up fundada a Barcelona que habitualment proporciona aquest material a diferents serveis municipals, ha cedit gratuïtament els dispositius a les residències perquè en faci ús en un moment en què la comunicació via internet és fa molt necessària.

Casa Charrúa de Castelldefels

Un altre exemple de compromís social el proporciona la Casa Charrúa Uruguay de Castelldefels, que participa en l’activitat anomenada “La movida solidària de Barcelona”. L’objectiu de la campanya és el recapte i la distribució d’aliments de primera necessitat a famílies argentines i uruguaianes que viuen a Barcelona i a la seva àrea metropolitana i que es troben en situació de vulnerabilitat per les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

En aquesta iniciativa participen un trentena d’entitats i establiments radicats a Catalunya d’aquells dos països llatinoamericans, i compta amb el suport del Consulado General d’Uruguay i del Casal Latinoamericano de Catalunya.

Fins al moment, unes 500 famílies, segons l’organització, s’han beneficiat d’aquest projecte que posa també a la seva disposició un servei gratuït d’assistència psicològica.

S’hi pot accedir via whatsapp al número 652 484 262, tant per a fer donacions i col·laborar com per a demanar ajut.