La campanya permet a les ONG de Castelldefels donar a conèixer la seva tasca a la plaça de l’Església

Aquest dissabte 5 de juny torna a la Plaça de l’Església la iniciativa “Solidaritat al carrer”, promoguda per l’Àrea de Pau i Solidaritat de l’Ajuntament de Castelldefels. L’ONG Associació Solidària Promundo, de 10 a 14h, tindrà una parada a la plaça on les persones que s’apropin podran informar-se de les activitats que fa l’entitat, els seus projectes o fer-se sòcies o voluntàries de l’ONG. A més, es vendran objectes, com llibres, artesania, etc, per ajudar a recaptar fons per a les diverses iniciatives de l’entitat. Tots els diners que es recaptin aniran destinats a la llar per infants orfes de Chazon (Kènia).

Solidaritat al Carrer, els dissabtes

Creada al si del Consell Municipal de Pau i Solidaritat, que uneix entitats i Regidoria, aquesta nova programació vol fer present al carrer la tasca humanitària, de cooperació i defensa dels drets humans de les associacions de Castelldefels, així com donar a conèixer les propostes que es treballen conjuntament a través del Consell.

La crisi sanitària ha provocat que activitats habituals de la programació anual de Pau i Solidaritat, com ara Sant Jordi, Sant Ponç, la jornada mundial de les persones refugiades, el Dissabte solidari, o les Jornades anuals de Pau i Solidaritat, no es puguin celebrar de manera presencial. Tot plegat justament en un moment en què la covid-19 ha agreujat les situacions de desigualtat a les zones del planeta a què entitats, Consell i Ajuntament fan arribar la seva solidaritat.

Per això van decidir tornar a la plaça, un dels habituals espais de trobada amb la ciutadania. Les entitats s’hi presenten d’una en una, per poder respectar les normes de seguretat sanitària establertes.

Les entitats que protagonitzen la programació són Solidaritat Castelldefels-Kasando, Solidaritat Sense Mons, Mans Unides, Malària 40, Promundo, Anepal, Malaika Solidària i Associació Castelldefels-Sàhara.

El proper 12 de juny es viurà una jornada especial de comiat de la temporada d’aquesta iniciativa, amb una fira de llibres de segona mà, amb la presència de les entitats que han participat del “Solidaritat al carrer”.

 

 

+INFO: Promundo (web)