El consistori s’adhereix un any més a la campanya del Dia Mundial sense Tabac, que vol conscienciar dels perills del tabac i animar els fumadors i fumadores a que ho deixin • Entre les activitats d’enguany, dues taules informatives de l’AECC i un webinar sobre les mesures preventives per no començar a fumar (o deixar-ho)

L’Ajuntament de Castelldefels s’ha adherit un any més a la Setmana sense Fum, campanya d’activitats que es fan del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial sense Tabac, i que vol conscienciar dels perills que comporta el consum d’aquesta substància i dels beneficis de no fumar (o deixar de fer-ho en cas que la persona ja sigui fumadora).

El lema de la campanya d’enguany és “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”. Entre les activitats més destacades a la nostra ciutat es troben dues taules informatives de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) els dies 29 i 30 de maig i un webinar online el dia 31.

Les taules informatives es faran de 9.30 a 14h a la Plaça de l’Església (dissabte 29) i amb el mateix horari a la Plaça de les Palmeres (diumenge 30).

Pel que fa al webinar, és una activitat no presencial (online) que es durà a terme el dilluns 31 de maig i que versarà sobre les mesures preventives per no començar a fumar, o deixar-ho si ja es tracta de persones fumadores. En ella es parlarà de temes com la situació actual del tabaquisme a Catalunya, de les noves formes de consum de tabac (i de com equiparar-les per llei) o dels efectes de l’exposició al fum del tabac en nens i nenes. Si volen més informació, o fer la inscripció per participar, ho poden fer a través del següent enllaç.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabac causa unes 8 milions de morts a l’any. A més, s’ha demostrat que les persones fumadores tenen una major probabilitat de desenvolupar una COVID-19 molt més severa que les persones que no fumen.

 

+INFO: Setmana sense fum