La regidoria de Promoció Econòmica i Comerç va organitzar els passats 11 i 20 de maig dues sessions per debatre sobre el grau de compliment de les mesures relacionades amb la reactivació econòmica • En aquestes sessions van prendre part persones, organitzacions i entitats que van aportar propostes durant el procés d’elaboració de l’Acord

La regidoria de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Castelldefels va celebrar els passats 11 i 20 de maig dues sessions virtuals de revisió i retorn de l’estat d’execució de les mesures de l’Acord de Ciutat incloses dins de l`àmbit d’actuació de la recuperació econòmica. En aquestes trobades digitals van participar persones, organitzacions i entitats que havien aportat propostes durant el procés d’elaboració de l’Acord de Ciutat, ara que fa un any que es va signar.

L’Acord de Ciutat per Castelldefels va sorgir com a instrument per a la gestió de l’impacte de la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19 amb l’objectiu de reimpulsar Castelldefels des de tots els àmbits.

A través d’un procés de participació ciutadana amb els agents socials, econòmics, culturals i educatius i amb els grups polítics amb representació al Consistori, es van concretar un conjunt de mesures, propostes i iniciatives.

Les sessions dels dies 11 i 20 de maig van servir per parlar, entre d’altres qüestions, de l’oficina virtual d’atenció a l’empresa. De moment, ha atès a 499 empreses en temes com la tramitació d’ajuts municipals i d’altres ajuts, dubtes sobre finançament, etc.

També es va parlar de la incorporació a la cartera de serveis de La Guaita d’un conjunt de nous serveis gratuïts de consultoria i acompanyament específics per a les necessitats empresarials post-Covid. Entre ells, el servei d’acompanyament a la digitalització empresarial, o el de consultoria per a la reorientació estratègica i reactivació empresarial.

Al llarg d’aquest any també s’han impulsat dues línies de subvencions adreçades a autònoms, comerços i empreses, amb un pressupost de mig milió d’euros cadascuna d’elles. La primera convocatòria de subvencions, per a pimes i comerços obligats al tancament per les mesures antiCovid, va comptar amb 368 empreses beneficiàries. La segona convocatòria, destinada a pimes dels sectors més castigats per la declaració de l’Estat d’Alarma va comptar amb un total de 150 empreses beneficiàries.

Recordem que l’Acord de Ciutat inclou 129 propostes per reactivar l’economia de la ciutat, repartides en 30 actuacions i 7 eixos principals:

1.Atur i exclusió social

2.Empreses i reactivació econòmica

3.Castelldefels i model turístic

4.Comerç i consum de proximitat

5.Foment de la innovació, la tecnologia i la digitalització

6.Pressupost municipal i finançament

7.Processos administratius com a eina facilitadora de l’activitat empresarial

 

+INFO: La Guaita