En aquesta ocasió, porta per títol “Acord de Ciutat amb mirada feminista i sostenible” i compta amb la participació dels experts Neus Pociello i Oriol Lázaro • El passat 9 de novembre va tenir lloc el primer d’aquests debats online, on van participar més de mig centenar de persones

El proper dilluns 30 de novembre (19h) té lloc la segona sessió de debat online en el marc de l’Acord de Ciutat de Castelldefels, titulada “Acord de Ciutat amb mirada feminista i sostenible”. Aquests debats, el primer dels quals es va fer el passat 9 de novembre i va comptar amb més de mig centenar de participants, són sessions temàtiques relacionades amb l’Acord de Ciutat (aprovat el passat 29 de setembre) i organitzades per l’Ajuntament, sota el títol genèric “Acord de Ciutat i Agenda 2030: la mirada dels ODS”.

Al debat del dilluns 30 hi participaran els experts Neus Pociello (directora de la Fundació Aroa, experta a l’Observatori Europeu de Violències Masclistes de l’European Women’s Lobby i vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d’Espanya) i Oriol Lázaro (expert en economia circular i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu).

Les sessions de debat es fan via telemàtica (a través de Zoom) i cal fer inscripció prèvia per poder participar-hi. Per a aquesta propera sessió es pot fer a través de l’enllaç següent: Inscripció 2ª sessió

Si volen més informació, ho poden fer a l’adreça de correu electrònic acordciutat@castelldefels.org

 

Què és l’Acord de Ciutat i quins objectius té?

Recordem que l’Acord de Ciutat es va fer realitat gràcies a l’esforç de tots els agents socials i econòmics, públics i privats, institucions, moviments veïnals, entitats, associacions, veïns i veïnes a títol individual, etc, que van voler posar el seu granet de sorra per aconseguir un Acord amb 180 mesures que abarquen 5 àmbits d’actuació que marcaran les polítiques locals a curt i mig termini. Aquests àmbits són:

• Reactivació econòmica

• Recuperació social

• Impuls digital

• Ciutat educadora

• Nou model urbà sostenible
L’Acord de Ciutat està totalment alineat amb l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), assumint un compromís polític i ètic per als propers anys.

La crisi de la COVID d’aquest 2020, a més, ha exigit una resposta conjunta de tots els àmbits, on els governs locals són cabdals per a una sortida transversal, coordinada i efectiva.

L’Ajuntament de Castelldefels és conscient que només l’acció local transforma realment les ciutats, els territoris i, per tant, la societat, per aconseguir una millor qualitat de vida en benefici de tota la ciutadania i el respecte al nostre entorn.

Ara més que mai, cal un missatge d’esperança per a les properes generacions, amb la voluntat de que des dels governs locals es volen i es poden fer les coses millor, on la governança local ha de ser més participativa i inclusiva, però també essent conscients del repte que s’ha d’actualitzar la credibilitat i confiança de la ciutadania en un projecte comú com és l’Acord de Ciutat.

L’objectiu principal és transformar i construir un Castelldefels més just, equitatiu i sostenible. Aquest és el compromís de la ciutat de Castelldefels.

+ INFO: Acord de Ciutat