L’Ajuntament ha pres una sèrie de mesures per a reduir el risc de contagi per coronavirus, com la cancel·lació de tots els actes públics, entre ells la inauguració de l’Estadi Pitort • Pel que respecta a l’àmbit esportiu, s’han pres diverses mesures

Seguint les indicacions sanitàries relatives al coronavirus, a Castelldefels es prenen una sèrie de recomanacions i mesures relatives a l’exercici de la pràctica esportiva a Castelldefels:

Recomanacions per a l’ús dels equipaments esportius:

1. Si té algun dels símptomes propis del coronavirus (febre, tos, sensació de falta d’aire o malestar general), no usi els equipaments esportius.

2. Si pertany a un col·lectiu de risc o està en contacte amb persones especialment vulnerables al CoVid-19, no usi els equipaments esportius.

3. Eviti el contacte estret amb persones que mostrin signes d’infecció respiratòria.

4. Renti’s les mans sovint amb aigua i sabó o amb solucions alcohòliques.

L’Ajuntament ha pres una sèrie de mesures per a reduir el risc de contagi per coronavirus, com la cancel·lació de tots els actes públics, entre ells la inauguració de l’Estadi Pitort. Pel que respecta a l’àmbit esportiu, s’han pres les següents mesures:

• Activitats de jocs escolars

En l’àmbit de les activitats escolars i seguint les recomanacions dels diferents organismes implicats en l’organització del programa Jocs Esportius Escolars de Catalunya, se suspenen totes les activitats fins al 26 de març.

• Activitat del CEM Ca Roca

La instal·lació romandrà oberta per a ús lliure, però a partir de les 15.00 hores del dijous 12 de març se suspenen totes les activitats dirigides fins al 26 de març. Les activitats afectades són:

o Activitats dirigides incloses en l’abonament del CEM Ca Roca

o Cursos d’activitat aquàtica i de natació infantils

o Cursos de natació d’adults

o Activitat aquàtica de bebès

o Activitats de salut en aigua, terapèutica i per a embarassades

o Activitats de salut en sala, Mamigym i escola d’esquena

En els pròxims dies, s’informarà les persones usuàries de les repercussions d’aquestes cancel·lacions, d’acord amb el que s’estableix en les ordenances de preus públics i la normativa legal. Així mateix, es comunicarà a les persones abonades i cursetistes el nou període d’inscripció per a les futures activitats.

• Activitats de les entitats i clubs esportius

En aquests moments, les instal·lacions esportives municipals romanen obertes per al seu ús. No obstant això, els equipaments escolars que algunes entitats utilitzen per als seus entrenaments estan tancats per indicació del Departament d’Educació de la Generalitat.

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat recomana suspendre totes les competicions i esdeveniments esportius que se celebrin a partir del 12 de març. No obstant això, les instal·lacions esportives municipals seguiran obertes per a aquells clubs i entitats que decideixin seguir amb la seva competició o entrenaments.

En aquest cas, tots els partits i entrenaments en equipaments esportius municipals s’hauran de celebrar a porta tancada independentment de l’edat dels/les esportistes. Només es permetrà l’accés a les instal·lacions de jugadors/es, entrenadors/es, equip arbitral o jutges/zes. És molt important informar els equips locals i visitants d’aquesta circumstància, amb la finalitat que coneguin la situació i puguin valorar si desitgen jugar en aquestes condicions.

De moment, les federacions de futbol, bàsquet, futbol sala, handbol, rugby, hoquei herba ja han decidit suspendre les competicions.

La secció d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels contactarà amb totes les entitats per a anticipar totes les possibles casuístiques referides a entrenaments i competicions del cap de setmana.

Totes les mesures exposades en aquesta comunicació es podran modificar i actualitzar si les autoritats sanitàries així ho indiquen. Qualsevol canvi es comunicarà als afectats amb la major celeritat possible.