El Procicat ha decidit mantenir fins al 8 de maig les mesures que inclouen la mobilitat lliure pel territori català i algunes petites novetats com que els parcs infantils de titularitat pública no han de tancar a les 20h o que s’autoritzen les assemblees de les entitats esportives per garantir el seu correcte funcionament • El govern català ha avançat que a partir del 9 de maig la restauració podrà obrir de forma ininterrompuda fins a les 23h i que els parcs i fires d’atraccions podran reobrir des d’aquell mateix dia

Després de la reunió mantinguda pel Procicat (comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya) aquest divendres 30 d’abril, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que es mantenen les actuals mesures de lluita contra la pandèmia de la Covid-19 fins al proper 8 de maig. 

Això vol dir que es manté la lliure circulació dins del territori català (ja que el confinament comarcal va decaure el passat 26 d’abril) i que la resta de mesures segueixen igual que estaven fins aquests moments. Hi ha dues petites novetats: a partir del 3 de maig, els parcs infantils de titularitat pública no han de tancar a les 20h. Des d’aquest mateix dia, queden autoritzades les assemblees de les entitats esportives per poder garantir el seu correcte funcionament (evidentment, respectant limitacions d’aforament, etc).

Repassem algunes de les mesures que segueixen vigents fins al proper 8 de maig:

Obertura al públic dels locals de restauració dels centres comercials. Bars i restaurants de les grans superfícies poden obrir des del passat 26 d’abril amb el mateix horari que la resta de locals de restauració (de 7.30 a 17 hores de forma ininterrompuda, tots els dies de la setmana).

Al sector comercial es manté la limitació del 30% d’aforament, sense el límit de superfície oberta, sobretot pensant en les botigues de gran tamany.

Les activitats esportives, religioses i civils es poden fer amb un 50% d’aforament.

Pel que fa als espais infantils lúdics, poden seguir oberts amb un 30% d’aforament, però sense poder utilitzar serveis de restauració (en cas que l’espai en tingui).

Segueix vigent el toc de queda nocturn diari a tot el territori (prohibit circular pels carrers sense motiu justificat entre les 22h de la nit i les 6h del matí cap dia de la setmana).

Es manté la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, no cal que siguin de dues bombolles diferents; no hi ha limitació de bombolles, sempre que no es passi del límit de 6 persones. La Generalitat ha demanat un cop més que les trobades es facin principalment a l’aire lliure, evitant els espais tancats i limitant les visites a les persones més vulnerables.

 

Novetats a partir del 9 de maig

El govern català ha avançat que el proper 9 de maig entraran en vigor d’altres mesures que faran possible que el sector de la restauració pugui obrir de forma ininterrompuda fins a les 23h (es podran fer sopars presencials a interior i terrasses de locals, respectant aforament limitat).

Una altra novetat serà que es podran reobrir els parcs i fires d’atraccions, que porten tancats des de l’estiu de 2020.