Un centenar de petits negocis de Castelldefels ja han cobrat els 500 euros amb què l’Ajuntament contribueix a fer més suportable la inactivitat imposada aquests darrers mesos per frenar contagis. És previst que unes cinquanta subvencions més siguin abonades abans que acabi el mes de juny.

Fins al 18 de juny passat 103 petites i mitjanes empreses i persones autònomes de Castelldefels han cobrat la subvenció extraordinària que concedeix l’Ajuntament per a contrarestar els efectes de la Covid-19 i de la declaració de l’estat d’alarma per frenar els contagis.

Es tracta en la seva majoria de petits negocis, molts d’ells unipersonals, vinculats al sector de la restauració i el comerç, amb un establiment comercial que es van veure obligats a tancar per la pandèmia i que, ara, o bé encara continua tancat o bé és obert amb restriccions.

L’atorgament d’aquestes subvencions municipals es va resolent per ordre d’entrada, de manera que aquestes que s’estan abonant són les primeres que van ser presentades amb tots els requisits i sense cap defecte pel que fa a la documentació administrativa requerida. Se n’han hagut de rebutjar 23, perquè no complien criteris com ara no tenir local comercial obert al públic o no estar al dia de les seves obligacions tributàries.

Tot i que són diverses les despeses que es poden justificar per rebre els 500 € per establiment comercial, la més utilitzada ha estat la despesa del lloguer del local.

Mig milió d’euros

Les subvencions municipals les examina i concedeix l’oficina virtual d’atenció a petites empreses i autònoms creada per l’Ajuntament a l’inici de la crisi sanitària. Pel que fa a la dotació pressupostària, de 500.000 euros, hores d’ara aquest servei té marge per a concedir-ne unes sis-centes més.

Primeres atencions presencials amb cita prèvia

Aquest ajut municipal de 500 euros es concedeix a les empreses i autònomes que el sol·liciten i que compleixen una sèrie de requisits recollits a les bases, publicades al BOPB.

Pel que fa al mecanisme per a sol·licitar els ajuts, a més de la via telemàtica ara hi ha atenció presencial exclusivament mitjançant cita prèvia, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

És a l’OAC on poden presentar la sol·licitud les persones que optin a l’ajut. Per a informar-se i demanar qualsevol aclariment poden trucar a l’oficina virtual d’atenció a l’empresa (tel. 935 113 066), on també amb cita prèvia s’ha començat a prestar atenció presencial.

BASES COMPLETES:

Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (pdf)

ACCÉS AL TRÀMIT:

castelldefels.org/subvencioempresescovid-19

CONTACTE:

Telèfon: 935 113 066(horari d’atenció de 9 a 14 h)

Correu electrònic: estemambvosaltres@castelldefels.org