Es tracta d’una nova partida destinada a pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària de la COVID-19 que han patit empreses d’hoteleria, establiments comercials o persones treballadores autònomes

L’Ajuntament de Castelldefels ha obert la tercera convocatòria de subvencions municipals per a pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària de la Covid-19. Aquesta partida, que compta amb un pressupost total de 750.000€, està destinada a titulars d’un negoci d’hoteleria, establiments comercials de més de 400 metres quadrats de superfície (o ubicats a centres comercials) i a persones treballadores autònomes sense local comercial que hagin vist afectada la seva activitat arran els decrets i resolucions publicats al mes d’octubre per a la contenció de la pandèmia.

Sempre i quan es compleixin els requisits, es poden iniciar els tràmits per a sol·licitar-la adreçant-se a l’Oficina Virtual d’Atenció a comerços, pimes, persones treballadores autònomes i empreses de serveis de Castelldefels de La Guaita, o trucant directament al 935 113 066 en horari de 9 a 14 hores.

La sol·licitud de la subvenció és telemàtica i el període de presentació es va obrir el passat del 12 d’agost i arribarà fins al 30 de novembre de 2021. Malgrat això, la concessió de les subvencions es durà a terme mitjançant un règim de concurrència competitiva, és a dir, importen l’ordre d’entrada de la tramitació i la documentació presentada.

Les persones que s’hagin beneficiat d’alguna altra convocatòria extraordinària també poden ser beneficiàries d’aquesta tercera fase.

 

Quina documentació s’ha de presentar?

 • Formulari de sol·licitud i justificació.
 • Document d’ alta censal de l’ activitat, model 036 o 037 d’Hisenda.
 • L’acreditació de la despesa a subvencionar segons l’article o) de la convocatòria.
 • Llicència municipal d’activitat, en el cas de disposar d’establiment.
 • Declaració de Renda, any 2020, en el cas de les persones treballadores autònomes.

 

Qui pot optar a la subvenció i quin és l’import?

 

Línia A) COVID Hotels:

Establiments hotelers i allotjaments turístics amb centres de treball a Castelldefels: Empreses que tinguin com a activitat principal una activitat corresponent a l’Agrupació 68 de l’IAE (Servicios de Hospedaje). En aquest cas l’import de la subvenció serà de 200 euros per habitació.

 

Línia B) COVID Autònoms:

Persones donades d’alta al RETA amb anterioritat al 31 de desembre de 2019, amb activitat a Castelldefels, sense local comercial, que durant l’exercici de 2020 hagin ingressat menys de 26.600€. Import a subvencionar: 1000 euros.

 

Línia C) COVID Establiments Comercials

Activitats empresarials especialment afectades per la resolució  SLT/1/2021 de 4 de gener:

 • Establiments comercials de més de 400 m2
 • Establiments Comercials ubicats a centres comercials, galeries comercials o recintes comercials

Import a subvencionar:2000 euros.

 

Exclosos d’aquesta convocatòria:

 • Les entitats sense ànim de lucre que poguessin tenir activitat econòmica
 • Els autònoms societaris
 • Els autònoms col·laboradors
 • Els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials, productes higiènics, centres de veterinària, perruqueries, centres d’estètica, concessionaris d’automòbils i centres de jardineria

 

Pels comerços exclosos d’aquesta convocatòria i que hagin estat afectats pel projecte de remodelació de l’Avinguda Constitució de Castelldefels, recordem que continua oberta la línia de subvencions destinada a pal·liar els efectes negatius de les obres de la C-245 de Castelldefels, fins al 15 de setembre.

 

+INFO: Web de La Guaita