L’acció està adreçada a totes les persones residents a Castelldefels, majors de 12 anys (amb els dotze complerts, no abans) • Les persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta responsable d’elles • El campus de la UPC de Castelldefels acull dimarts 14 i dimecres 15 de setembre dues jornades de vacunació per a persones que no han rebut encara cap dosi

Castelldefels acull durant tot el mes de setembre una nova campanya de vacunació massiva contra la Covid-19 al Centre Frederic Mompou i al CAP Can Bou. En aquesta ocasió, la campanya s’adreça a totes les persones residents a Castelldefels, majors de 12 anys (amb els dotze complerts, no abans). En el cas del CAP Can Bou, és per a persones que encara no tinguin la primera dosi de la vacuna posada, mentre que al Centre Frederic Mompou no existeix aquesta limitació. Les persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta responsable d’elles.

Els dies, horaris i requisits són els següents (en cap cas cal demanar cita prèvia):

  • Centre Cívic Frederic Mompou (Plaça Joan XXIII, 10). Els dimarts 14, 21 i 28 de setembre. De 9 a 19h. S’ha de portar la targeta sanitària individual o un document d’identificació (DNI, Passaport, NIE…).

 

  • CAP Can Bou (Av.Ciutat de Málaga, 18). De dilluns a divendres de 15 a 19h. S’ha de portar la targeta sanitària individual o un document d’identificació (DNI, Passaport, NIE…). Les persones que acudeixin a administrar-se la vacuna sortiran ja amb dia i hora per rebre la segona dosi.

 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha afegit el Campus de la UPC de Castelldefels a aquesta llista. Dimarts 14 i dimecres 15 de setembre (de les 11 a les 17 hores) es posaran vacunes a persones que encara no han rebut cap dosi.

 

Objectiu: la inmunitat de grup

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic; els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.