Agents de civisme vetllen perquè s’evitin grans aglomeracions, d’acord amb l’aixecament progressiu de les restriccions en matèria de salut pública. Aquest estiu s’incrementen fins a cinc els punts de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

Les tres platges de Castelldefels tenen una extensió de gairebé cinc quilòmetres. Són platges amb una llarga tradició turística, una diversa oferta de restauració i guardons i diversos certificats internacionals de qualitat. El servei de salvament i socorrisme va començar l’1 de juny i acabarà el 26 de setembre. L’empresa ProActiva ha renovat aquesta responsabilitat fins a 2025, i entre les millores que hi incorpora hi ha nous punts de suport al bany adaptat

La pandèmia recomana evitar les aglomeracions a la platja

Tot i que l’evolució de la pandèmia és positiva, aquest estiu les platges de Castelldefels també comptaran amb el reforç d’agents de civisme. El servei d’agents de civisme entra en ple funcionament aquesta setmana.

La platja de Castelldefels ja va comptar amb aquest reforç l’estiu passat, com a mesura de prevenció davant la covid-19, i es torna a implantar aquest any per vetllar pel compliment de les normes, amb supervisió i coordinació per part de la Policia Local.

Nivells d’ocupació

Aquest any es comptarà també amb el servei d’informació que mostra el nivell d’ocupació en temps real de les platges metropolitanes. L’objectiu és que els usuaris puguin saber si la platja on volen anar està saturada i escollir-ne una altra que estigui menys ocupada. Aquest sistema ja el va habilitar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) l’any passat.

Aquesta informació s’ha incorporat a l’aplicació web progressiva Infoplatges, i es visualitza amb una iconografia formada per tres figures, que estan senyalitzades de color vermell, taronja o verd en funció del nivell d’ocupació. A més, aquest servei informatiu també està disponible a la web de l’AMB i a la de la Platja de Castelldefels.

Els vuit ajuntaments metropolitans del litoral s’encarreguen de proporcionar aquestes dades a l’AMB. La informació s’actualitza automàticament i els ajuntaments metropolitans modifiquen les dades quan hi ha canvis en l’ocupació.

Dades geoespacials

L’Ajuntament de Castelldefels torna a utilitzar com a font d’informació una plataforma de visualització de dades geoespacials desenvolupada per una empresa tecnològica de la ciutat i ubicada a les dependències de la Policia Local, que complementa la informació que aporten els agents de civisme que es troben sobre el terreny.

De la mateixa manera, la Policia Local analitzarà els moviments dels visitants que vagin a la platja en vehicles privats i com van ocupant l’espai natural de la platja.

Bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

A diferència de l’estiu passat, la previsió per aquesta temporada 2021, amb la situació actual de la pandèmia, és que el servei tingui funcionalitat total. La nova licitació de Salvament i Socorrisme fins a 2025, que ha guanyat la mateixa empresa que l’anterior, ProActiva, incorpora millores per a una millor accessibilitat i gaudi de totes les persones usuàries de la platja. S’amplia a 5 punts de bany adaptat als punts de socors: c. Veneçuela-c. Mèxic; av. República Argentina; av. Banys; c. 10; i c. 16-pl. Palmeres.

Salvament i socorrisme

El servei de Salvament i Socorrisme a la platja de Castelldefels s’ha posat en marxa el dia 1 de juny, i estarà operatiu fins al 26 de setembre. El dispositiu es desenvolupa a 5 punts d’assistència fixos amb banys i accessos adaptats amb passeres amb senyalització per a persones amb visió reduïda, 9 cadires de vigilància i tres TAV (torres avançades de vigilància), ubicades al llarg de la platja.

 

  • De l’1 de juny al 31 d’agost: de dilluns a divendres, de 10 a 19 h; i els dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 20 h.

 

  • De l’1 al 26 de setembre:  tots els dies d’11 a 18 h.

 

Nova pèrgola d’ombra, prova pilot metropolitana

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, prova aquest estiu a la platja un model de pèrgola d’ombratge a prop de la vora del mar, per millorar l’accessibilitat i l’autonomia de les persones amb mobilitat reduïda i la seva experiència durant la visita a la platja.

Durant aquesta temporada es provarà l’adequació d’aquest model de pèrgola a les condicions de litoral, la qualitat de l’ombra, que està dissenyada pel mesos de màxima insolació, així com altres qüestions que puguin sorgir per l’ús de l’element per tal d’introduir-lo de manera generalitzada al conjunt del litoral metropolità. La pèrgola té unes dimensions de 5,5 metres, i se situa al costat de la passera adaptada i a pocs metres de la riba del mar.