La Policia Local de Castelldefels i Mossos d’Esquadra van aixecar 78 actes per aquest motiu el primer cap de setmana en vigor d’aquesta mesura extraordinària que busca baixar el nombre de contagis de COVID-19 • D’altres actuacions inclouen les denúncies de 37 trobades de més de sis persones o a 12 persones per no portar mascareta a la via pública • L’Ajuntament condemna els actes vandàlics produïts al Municipal de la Via Fèrria i a la Plaça de la Cultura
El passat cap de setmana va ser el primer en que entrava en vigor el confinament perimetral a Catalunya, que fa que estigui prohibit sortir de la teva població entre les 6h del divendres i les 6h del dilluns (tret de viatges autoritzats relacionats amb qüestions de salut, feina o la cura de persones dependents, entre d’altres). Aquest cap de setmana, la Policia Local de Castelldefels i els Mossos d’Esquadra han procedit a denunciar a aquelles persones que, sense tenir un motiu justificat, se saltaven aquesta restricció de moviments que busca baixar el nombre de contagis per la COVID-19. En total, ambdós Cossos de Seguretat van aixecar 78 actes per incompliment d’aquesta restricció des del passat divendres fins al dilluns.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra també van aixecar 37 actes per trobades de més de sis persones (amb casos sorprenents com el d’una festa amb més de 30 joves en una habitació d’hotel).

D’altres actuacions policials del cap de setmana han inclòs la denúncia a 12 persones per no portar la mascareta obligatòria a llocs públics.

A més, durant el cap de setmana s’han produït alguns actes vandàlics com un incendi intencionat a la graderia de l’Estadi Municipal de la Via Fèrria (feu del Castelldefels Hockey Club) o danys a mobiliari urbà a la Plaça de la Cultura. L’Ajuntament rebutja i condemna fermament aquests actes que, tot i que minoritaris, posen en risc el benestar i el bon comportament de la resta de la ciutadania.