A partir d’aquest divendres, 9 de juliol, ha entrat en vigor la mesura mitjançant la qual la Generalitat ha decidit tornar a tancar l’oci nocturn en espais interiors • també obligarà a fer Test d’Antígens (TA) o tenir la pauta completa de la vacuna per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones.

El Govern de la Generalitat ha decidit tornar a tancar l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquest cap de setmana, una mesura que afecta també evidentment als establiments de Castelldefels. La mesura també obliga a fer TA o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats hauran de tancar a les 3 de la matinada.

“Ara toca tirar enrere”, ha afirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, davant l’augment exponencial de contagis entre els més joves. “Cal tornar a tancar l’oci nocturn que no es faci en espais oberts i posar restriccions a esdeveniments a l’aire lliure”.

Les mesures entren en vigor aquest 9 de juliol i, de moment, s’allargaran durant els propers 15 dies, susceptibles a canvis en funció de l’evolució de la pandèmia. Així, podran obrir les discoteques i locals d’oci nocturn amb zones totalment a l’aire lliure.

D’altra banda, per a les activitats que apleguin més de 500 persones serà obligatori passar un test d’antígens, tenir una PCR negativa amb 12 hores de vigència, o bé tenir un certificat que justifiqui la pauta completa de la vacunació.

Les activitats hauran d’acabar abans de les 3 de la matinada.

La portaveu de la Generalitat ha asseverat que “no hi ha alternativa” i que tot i que el ritme de vacunació és “molt bo”, “no n’hi ha prou”. “No ens podem relacionar com si la pandèmia no fos un problema”.