Les dades del Departament de Salut de la Generalitat passen de 905 a 1.088 en un sol dia, encara lluny dels 2.289 del juliol passat • La xifra de vacunats contra la COVID-19 amb pauta completa és del 74,2% i puja fins al 84,2% en la població de més de 16 anys • 9.107 persones han rebut la tercera dosi fins ara • Les autoritats sanitàries recorden la importància de la vacunació per arribar a la immunitat de grup i poder lluitar de forma efectiva contra la pandèmia i que cal seguir les normes de seguretat sanitària

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 16 de desembre, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 1.088. Aquesta xifra supera els 905 registrats el dia anterior, tot i que encara lluny dels 2.289 del juliol passat (13 de juliol, concretament). La nostra ciutat es manté a la llista de poblacions amb risc alt de rebrot.

El total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa segueix creixent. El 74,2% de la població, 49.907 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 84,2% han rebut ja les dosis de vacuna. Hi ha 9.107 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi, que suposen un increment de més de 1.000 persones respecte al dia anterior.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (98,6%), el personal d’atenció primària (96,9%), personal de residències (94,8%) i les persones de 80 anys o més (92,4%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (70,8%) i la de 20 a 29 anys (71,5%). Després, trobem les persones de 12 a 15 anys i les de 35 a 39 anys (ambdúes franges amb un 74,4% de vacunats amb pauta completa).

En les últimes 24 hores, la xifra de ciutadans de Castelldefels ingressats per la COVID ha passat de 5 a 7 persones. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

La importància de la vacuna

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic; els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals / dades per grups)