Les dades del Departament de Salut de la Generalitat (74) són inferiors als 154 del passat dijous • El percentatge de vacunats contra la COVID-19 amb pauta completa puja al 78,4% (població en general) i es manté al 86,1% en la població de més de 16 anys • 26.810 persones han rebut la tercera dosi fins ara • Des del passat 28 de març, canvis en el protocol d’actuació enfront els casos d’infecció per COVID-19

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 4 d’abril, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 74. Aquesta xifra se situa per primer cop en mesos per sota dels 100 i és inferior als 154 del passat 31 de març. La nostra ciutat se situa a la llista de poblacions amb risc moderat de rebrot. La Rt, velocitat de reproducció de la malaltia, ha baixat a 0,49 (això vol dir que cada persona malalta pot contagiar a 0,49 persones).

El total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa ha pujat en aquests últims dies. El 78,4% de la població, 53.198 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 86,1% han rebut ja les dues dosis de vacuna. Hi ha 26.810 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (98,9%), personal d’atenció primària (97,2%), personal de residències (95,5%), i les persones de 80 anys o més (92,8%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (75,1%) i la de 35 a 39 anys (76,2%). Després trobem a les persones de 20 a 29 anys (77%).

Els darrers dies, 8 ciutadans de Castelldefels es trobaven ingressats per la COVID. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

La importància de la vacuna

A Catalunya, els ciutadans i ciutadanes a partir de 18 anys d’edat poden demanar cita per a vacunar-se amb la dosi de reforç (o tercera dosi). Si volen més informació sobre els requisits i els tràmits a seguir, la poden trobar als següents enllaços: Requisits / Cita prèvia

 

Canvis en el protocol d’actuació enfront els casos d’infecció per COVID-19

El Departament de Salut de la Generalitat ha canviat els protocols d’actuació des del passat 28 de març. Les principals novetats són que es deixen de fer proves diagnòstiques a les persones que es trobin bé, tot i que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19; i també desapareixen els aïllaments obligatoris.

A les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19 se’ls recomana: que evitin tenir contacte amb persones vulnerables; evitin l’assistència a esdeveniments multitudinaris; es quedin a casa fins que desapareguin els símptomes; redueixin les interaccions socials al màxim; facin en tot moment un bon ús de la mascareta; evitin els espais amb poca ventilació.

Quan una persona es trobi malament i tingui símptomes compatibles amb la COVID-19, se li fa prova diagnòstica sota criteri clínic: si té més de 60 anys, immunodepressió, una altra malaltia grau o està embarassada. Si la prova surt negativa, es pot repetir als tres dies. També es fa prova a personesamb gravetat clínica, independentment de l’edat i a persones que hagin viatjat recentment a una zona on estigui circulant una nova variant del virus.

La incapacitat temporal (baixa) només es tramitarà per indicació dels professionals de la salut i segons criteri clínic.

Les dades del COVID s’actualitzen dues vegades a la setmana: els dimarts i els divendres.

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals / dades per grups)