Les dades del Departament de Salut de la Generalitat són una mica inferiors als 4.257 del passat dimecres • El percentatge de vacunats contra la COVID-19 amb pauta completa és del 74,9% i puja fins al 84,7% en la població de més de 16 anys • 14.138 persones han rebut la tercera dosi fins ara • Les autoritats sanitàries recorden la importància de la vacunació per arribar a la immunitat de grup i poder lluitar de forma efectiva contra la pandèmia i que cal seguir les normes de seguretat sanitària

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 2 de gener, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 4.075. Aquesta xifra és una mica inferior als 4.257 del passat 29 de desembre. Amb aquestes dades, la nostra ciutat es troba a la llista de poblacions amb risc molt alt de rebrot. La Rt, velocitat de reproducció de la malaltia, se situa en 1,47 (això vol dir que cada persona malalta pot contagiar a 1,47 persones).

El total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa segueix creixent. El 74,9% de la població, 50.461 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 84,7% han rebut ja les dues dosis de vacuna. Hi ha 14.138 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (98,3%), personal d’atenció primària (97,1%), personal de residències (96,8%), i les persones de 80 anys o més (92,6%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (71,5%) i la de 35 a 39 anys (74,1%). Després, trobem les persones de 20 a 29 anys (74,2%).

Els darrers dies, 12 ciutadans de Castelldefels es trobaven ingressats per la COVID i una persona ha mort. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

La importància de la vacuna

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic; els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia.

A Catalunya, els ciutadans i ciutadanes a partir de 40 anys d’edat poden demanar cita per a vacunar-se amb la dosi de reforç (o tercera dosi). Si volen més informació sobre els requisits i els tràmits a seguir, la poden trobar als següents enllaços: Requisits / Cita prèvia

 

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals /dades per grups)