Les dades del Departament de Salut de la Generalitat són inferiors als 426 del passat dimecres • El percentatge de vacunats contra la COVID-19 amb pauta completa puja al 78% (població en general) i es manté al 86% en la població de més de 16 anys • 26.530 persones han rebut la tercera dosi fins ara

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 20 de març, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 333. Aquesta xifra és inferior als 426 del passat 16 de març. La nostra ciutat segueix a la llista de poblacions amb risc molt alt de rebrot. La Rt, velocitat de reproducció de la malaltia, ha baixat a 0,82 (això vol dir que cada persona malalta pot contagiar a 0,82 persones).

El total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa ha pujat en aquests últims dies. El 78% de la població, 52.961 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 86% han rebut ja les dues dosis de vacuna. Hi ha 26.530 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (98,9%), personal d’atenció primària (97,2%), personal de residències (95,7%), i les persones de 80 anys o més (92,7%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (75,1%) i la de 35 a 39 anys (76,2%). Després trobem a les persones de 20 a 29 anys (76,9%).

Els darrers dies, 7 ciutadans de Castelldefels es trobaven ingressats per la COVID. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

La importància de la vacuna

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic: més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia.

A Catalunya, els ciutadans i ciutadanes a partir de 18 anys d’edat poden demanar cita per a vacunar-se amb la dosi de reforç (o tercera dosi). Si volen més informació sobre els requisits i els tràmits a seguir, la poden trobar als següents enllaços: Requisits / Cita prèvia

 

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals / dades per grups)