L’Ajuntament de Castelldefels ha reforçat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que l’Àrea municipal d’Igualtat presta gratuïtament i confidencial a l’Espai Montserrat Roig

Entre el gener i l’agost de 2020, les accions d’atenció psicològica a dones de Castelldefels han registrat un increment del 48% respecte al mateix període de l’any anterior. En previsió que la situació actual de pandèmia global es pugui sostenir en el temps, amb les situacions de risc que comporta en relació amb les violències masclistes, agreujades per l’aplicació de mesures com els confinaments domiciliaris, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Castelldefels s’ha reforçat.

Així, des de mitjans octubre s’ha ampliat l’horari en què es presta el servei a 4 hores setmanals. De forma paral·lela i per les mateixes raons, també s’ha incrementat la dotació dels Serveis de Primera Acollida Urgent (SPAU), que són serveis d’atenció psicològica urgent que s’ofereixen a les dones en dependències policials quan hi acudeixen a denunciar o a informar-se sobre les situacions de violència masclista que puguin estar patint.

El SIAD ofereix atenció en dos vessants: assessoria jurídica, a càrrec d’una advocada (dret familiar, civil, laboral, etc), i suport psicològic, assessorament i orientació tambñe professionals davant de situacions personals difícils. Els serveis del SIAD són gratuïts per a totes les dones del municipi. La programació de visites amb cita prèvia es pot activar telefonant als números 667 871 709 i 936 651 150 (ext. 504), o bé escrivint a igualtat@castelldefels.org.

Per activar el Servei Primera d’Acollida Urgent (SPAU) en situacions de violència masclista cal posar-se en contacte amb la Policia Local de Castelldefels (092). Altres canals per activar emergències relacionades amb situacions de violència contra les dones, les 24 hores del dia, són trucar al telèfon 900 900 120, enviar un whatsapp al número 671 778 540, o escriure als correus 900900120@gencat.cat i mossos.atenciovictimes@gencat.cat.

L’Àrea d’Igualtat posa de relleu que la violència de gènere és un delicte, un atemptat contra el dret a la vida, a la seguretat, a la llibertat, a la dignitat i a la integritat física i psíquica de la víctima i tot això suposa un greu obstacle per al desenvolupament d’una societat democrática.