Des de l’Ajuntament es recorda que el voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta

Davant la situació actual i per contribuir a pal·liar possibles conseqüències negatives sobre les persones en situació de risc i les que pertanyen a col·lectius vulnerables, ha sorgit un moviment de solidaritat i de suport amb elles per part de la ciutadania i d’entitats.

Aquestes accions han de poder articular-se de manera que siguin efectives i alhora no posin en situació de risc innecessari ni la salut del voluntariat ni la del veïnat, per la qual cosa la coordinació amb les autoritats públiques és essencial i imprescindible.

En el marc d’aquestes accions que volen mobilitzar la ciutadania per atendre les persones més vulnerables als efectes de la pandèmia, l’Ajuntament de Castelldefels posa en marxa un Protocol pel Voluntariat emergència COVID 19, i a tal efecte posa a la disposició de la ciutadania un registre únic i centralitzat: Registre d’Inscripcions tancat.

Des de l’Ajuntament es recorda que el voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta la possibilitat que cada persona voluntària es transformi en un agent transmissor de la malaltia.

En aquests moments, afortunadament, les necessitats de les persones en situació de risc i les que pertanyen a col·lectius vulnerables estan ateses de forma individualitzada gràcies a la tasca dels Serveis Socials municipals, Protecció Civil, Policia Local, Creu Roja i a la solidaritat de les xarxes més properes a les persones en situació de vulnerabilitat (veïnat, familiars, amics…).

No obstant i si en funció de l’evolució i dels canvis d’escenaris es plantegessin necessitats d’ajuda social a cobrir amb voluntariat, l’Ajuntament en faria ús del registre creat a tal efecte.

De moment, és millor seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries, amb una contribució proactiva del nostre compliment estricte de l’ordre de confinament per tal de mitigar completament l’expansió del coronavirus.