La prova ciclista, que suma 100 edicions, tindrà dues etapes amb recorregut a Castelldefels • Dimecres 25, la tercera etapa surt del Canal Olímpic, mentre diumenge 28 part de l’última etapa es correrà pels carrers de la nostra ciutat • La Volta d’enguany comptarà amb alguns dels grans noms del ciclisme actual, com Richard Carapaz, Geraint Thomas, Chris Froome, Peter Sagan, Alejandro Valverde o Enric Mas

Castelldefels esdevé enguany part del recorregut de dues de les etapes de l’edició número 100 de la Volta a Catalunya. La prova ciclista hauria d’haver celebrat aquesta efemèride l’any passat, però la pandèmia de la COVID-19 va fer que s’ajornés i que aquesta Volta número 100 arribi el 2021. Del 22 al 28 de març, la cursa recorrerà bona part de la geografia catalana i passarà en dues ocasions per la nostra ciutat.

La tercera etapa, dimecres 25, surt del Canal Olímpic de Catalunya i arriba a Vallter 2000/Setcases després de recórrer 203’5 quilòmetres. Aquesta és l’etapa més llarga de la prova i, tot i que comenci a prop del mar, es tracta d’una jornada qualificada d’alta muntanya (acaba a Vallter 2000, a 2125 metres sobre el nivell del mar).

Castelldefels no és només punt de sortida d’una etapa, ja que part del recorregut de la setena i última jornada (que es corre diumenge 28 amb recorregut Barcelona – Barcelona) passa per la nostra ciutat també, on hi ha un esprint intermig.

Dues jornades en què els aficionats i les aficionades del ciclisme podran gaudir de la presència d’alguns dels noms més importants del panorama actual. La Volta, aprofitant la seva 100ª edició, comptarà amb homes com Richard Carapaz (guanyador del Giro 2019 i segon a la Vuelta a España de l’any passat), Geraint Thomas (guanyador del Tour 2018), Chris Froome (vencedor, entre d’altres proves, de 4 Tours de França), Peter Sagan (tres cops campió del Món i debutant a la Volta d’enguany), Alejandro Valverde (tres cops guanyador de la Vuelta a España i campió del Món l’any 2018) o Enric Mas (cinquè al Tour 2020).

 

+INFO: Web Volta a Catalunya