L’Agència Europea del Medicament ha conclòs que es tracta d’una vacuna “eficaç i segura” · El Consell Interterritorial de Salut (Ministeri i Conselleries de Salut de les comunitats autònomes) ha decidit que la vacunació es reprengui el dimecres 24 de març

 

El Consell Interterritorial de Salut, òrgan que reuneix el Ministeri i les conselleries de Salut de les comunitats autònomes, ha decidit que la vacunació contra la COVID amb la vacuna AstraZeneca es reprengui a partir del proper dimecres 24 de març. Aquesta decisió arriba després de la publicació de l’informe de l’Agència Europea del Medicament (EMA) en què conclou que la vacuna d’AstraZeneca és “eficaç i segura” i rebutja que provoqui més risc de trombosi. Malgrat això, ha admès que li manquen dades per descartar de forma definitiva que tingui relació amb els casos rars que s’han produït a diversos països.

La vacunació, aturada des del passat 16 de març, en principi durant 15 dies (finalment serà poc més d’una setmana), es reprendrà destinant-la bàsicament al personal considerat essencial de fins a 55 anys d’edat. Encara s’està estudiant si aquest llindar s’amplia fins als 65 anys.