Dilluns acaba la campanya al Centre F. Mompou, però les vacunacions continuaran als dos centres públics de salut. Les autoritats sanitàries insisteixen aquesta tardor en la importància que les persones que formen part de grups de risc i la població en general es vacunin enguany contra la grip. A Castelldefels, per a vacunar-se cal contactar abans amb el centre de salut del qual la persona sol·licitant sigui usuària: CAP El Castell, 667 366 712; i CAP Can Bou, 630 892 235; entre les 8:30 i les 20 h

La campanya de vacunació d’aquest 2020 està condicionada per la incertesa al voltant del comportament que va presentant la covid-19, i per aquest motiu les autoritats posen especial èmfasi en el fet que cal incrementar el nombre de persones vacunades contra la grip.

Especialment, les autoritats sanitàries aconsellen que es vacuni el personal sanitari i sociosanitari, el col·lectiu de la gent gran, i les persones de qualsevol edat en condicions de risc. Es consideren població de risc totes les persones de 65 o més anys d’edat, qualsevol adult o nen que pateixi una malaltia crònica o sistema immune feble, les dones embarassades i les persones que treballen en llocs on el risc de contagi és molt elevat, com els esmentats.

L’objectiu de la campanya de vacunació 2020 és protegir les persones més vulnerables, que en gran part coincideixen amb les de la covid-19. També es recomana vacunar les persones que per la seva ocupació proporcionen serveis essencials a la comunitat

La grip estacional és una infecció vírica molt contagiosa de les vies respiratòries. Aquesta malaltia és més comú durant el període que va de novembre a abril, i la majoria dels casos es produeixen entre finals de desembre i principis de març.

La campanya, a Castelldefels

A la nostra ciutat la campanya de vacunació de la grip estacional, amb cita prèvia, es va posar en marxa el 19 d’octubre a les dependències del Centre Frederic Mompou, cedides per a l’ocasió per l’Ajuntament.

Les vacunacions al Mompou acaben el 30 de novembre, però la campanya continua fins al gener de 2021 als dos centres de salut. Per poder vacunar-se cal demanar cita prèvia trucant de dilluns a divendres de 8:30 a 20 hores al telèfon del centre de salut del qual la persona a vacunar sigui usuària: CAP El Castell: 667 366 712 i CASAP Can Bou: 630 892 235.