La universitat popular per a tothom de Castelldefels arriba enguany a la vuitena edició. Limitada al format virtual i desplaçada en el calendari a l’hivern l’any passat, a causa de la pandèmia, aquest estiu reprèn la seva essència amb activitats presencials, en grups reduïts. Les inscripcions ja són obertes

Per a tothom, per gaudir d’experiències i acostar-se al coneixement científic i tècnic. Són les premisses sobre les quals es basa una programació que girarà al voltant d’algunes de les aplicacions pràctiques de les enginyeries que imparteix la UPC a les Escoles del Campus de Castelldefels.

Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Castelldefels i el campus universitari de la ciutat, del 28 de juny al 16 de juliol es desenvoluparan activitats dividides en tres grans ofertes, segons el públic al qual s’adrecen: cursos i tallers per a jovent de 12 a 18 anys; cursos per a professorat de primària i secundària; i activitats de ciència en família.

Cursos-taller Science School

Especialment adreçats al jovent de 12 a 18 anys, són cursos de 15 hores. Es duran a terme de dilluns a divendres en horari de matí. De cada curs se’n faran dues edicions consecutives les setmanes del 28 de juny al 2 de juliol, i del 5 al 9 de juliol. La inscripció costa 50€ per persona i setmana.

Se n’han programat dos, que combinen el joc i la tecnologia: Videojocs amb Processing des de zero; i ‘L’Odissea’, una revisió del clàssics aplicant l’enginyeria.

Per a professorat de primària i secundària

S’impartirà el curs Micro:bit des de zero. La durada d’aquest curs, reconegut com a curs de formació del professorat, és de 30 hores (25 presencials). S’impartirà la setmana del 5 al 9 de juliol en horari de matí. La inscripció costa 90€.

Micro:bit és una placa programable especialment dissenyada per facilitar l’aprenentatge STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques). En comparació amb altres plaques Micro:bit té uns avantatges que faciliten el treball amb els més joves (educació primària) i permet també, per les seves característiques, fer treballs més complexes en cursos avançats.

Ciència en família

CasTECHdefels ofereix també a les famílies un espai per a compartir i aprendre. Els  laboratoris i les instal·lacions de la UPC han programat “experiències úniques i divertides, on descobrir que la ciència i la tecnologia estan a l’abast de tothom”, segons exposa la universitat.

Els infants, acompanyats d’un adult “experimentaran i aprendran passant una estona de lleure en un ambient distès, universitari i molt participatiu”.

Aquests tallers que tenen una durada de dues hores. S’impartiran les tardes dels dilluns, els dimecres i els divendres de la primera quinzena de juliol. El preu de la inscripció, 5€ per persona.

Se n’han programat sis: Aprenem a programar en code; Podem fer una llaminadura saludable?; Simulem l’entrada d’una nau en l’atmosfera (Egg drop); Aprenema fer una app per al mòbil; Tastem i preparem sucs saludables; i Fem cosmètica amb plantes.

 

+INFO:

Ajuntament de Castelldefels

Campus universitari del Baix Llobregat