Els distintius Biosphere i Ecoplayas són certificacions de qualitat que la platja de Castelldefels renova any rere any. Aquesta setmana s’ha rebut confirmació que es renoven tots dos guardons per a 2021

La platja de Castelldefels tornarà a comptar aquest estiu amb els distintius Biosphere de qualitat turística i Ecoplayas, que aquesta semana han fet pública la concessió per a la temporada 2021.

Aquests dos segells són una garantia de qualitat turística als quals se sumen altres que el litoral castelldefelenc ostenta també cada temporada: la Bandera Blava, la Q de Qualitat Turística o la certificació ISO 9001.

Ecoplayas

La bandera Ecoplayas reconeix aquells municipis i entitats supramunicipals que es distingeixen per la qualitat de les seves platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, principalment, en matèria d’equipaments i manteniment. Aquest 2021 el guardó, que reconeix la tasca que realitza l’Ajuntament en favor de la qualitat, arriba a la catorzena edició.

Biosphere

El segell Biosphere, que també ha renovat la platja de Castelldefels, és una certificació fruit del suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible. Aquest segell és una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació turístiques determinades. La nostra platja renova aquest distintiu any rere any des que es va posar en funcionament, l’any 2018.

El març de 2017, la Diputació de Barcelona va donar a conèixer, amb el suport del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la implantació del Compromís Biosphere a les comarques de Barcelona i la seva metodologia de treball pròpia, basada en els manuals de bones practiques.

És per això que durant el 2017 es va iniciar un nou treball de millora amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, disposant d’eines metodològiques que tenien la base en el compromís de qualitat Sicted, però que el milloraven i l’actualitzaven, més alineats amb les actuals tendències dels consumidors turístics, més interessats en la sostenibilitat turística.

La certificació Biosphere es recolza en estàndards basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU integrats en l’Agenda 2030, seguint les directrius i recomanacions emanades de la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 proclamada en la segona cimera mundial de Turisme Sostenible.