La Generalitat ha decidit que es poden trobar més de 10 persones en reunions i trobades, tant a interior com a exterior • També hi ha canvis en d’altres restriccions, com l’aforament dels actes religiosos (passa a ser del 100%), o l’aforament als esdeveniments esportius • Malgrat això, es mantenen la gran majoria de les mesures anticovid que existien fins ara • L’Ajuntament recorda que seguim en pandèmia i que cal continuar respectant totes les mesures de seguretat sanitària per la nostra salut i la de la resta de la ciutadania

El Procicat ha aprovat flexibilitzar algunes mesures de lluita contra la pandèmia de la COVID-19 que afecten drets fonamentals de les persones, com el de reunió, aforaments o manifestacions. Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat ha anunciat que, des d’aquest divendres 10 de setembre, desapareixen el límit de persones a les trobades socials i familiars (desapareix el màxim de 10 persones), el límit de l’aforament als centres de culte i els actes i cerimònies civils o religioses (deixa de ser del 70%). El mateix passa amb les manifestacions, que ja no han de ser estàtiques, és a dir, es poden fer mobilitzacions fent un recorregut sempre i quan es compleixi una distància d’1,5 metres entre les persones, es faci servir mascareta i es fomenti l’ús de gel hidroalcohòlic per part de les persones assistents.

Un altre canvi important té a veure amb l’aforament als esdeveniments esportius que es fan a l’aire lliure. En equipaments amb aforament superior a 10.000 persones es pot omplir fins al 40% dels seients (fins ara era el 30%). A equipaments i instal·lacions en espais tancats, amb aforament superior a les 10.000 persones, es permet un màxim del 30% de l’aforament.

Les mesures que es mantenen són les següents:

  • Ús de mascareta obligatori per als majors de 6 anys en espais tancats i en els oberts molt concorreguts (on no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres)
  • Comerços, bars, restaurants, sales de joc i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 0.30h com a molt tard, també els serveis d’entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals (i les populars i tradicionals de caràcter musical) disposen de 30 minuts més per al desallotjament del públic
  • En bars, hotels i restaurants es manté el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l’aire lliure i de 6 persones a l’interior (llevat dels que pertanyen a la mateixa bombolla de convivència). L’aforament a l’interior és d’un 50% i a l’exterior no hi ha límits, sempre que es respecti la distància entre taules i comensals.
  • Els espais interiors d’oci nocturn segueixen tancats. Només es permet obrir els espais exteriors (fins a les 0.30h). No es permet el ball a la pista. Control d’accés i s’han de guardar durant un mes les dades del registre de les persones que han assistit.
  • Aforament a comerços: comerç minorista, centres comercials i mercats no sedentaris mantenen el límit de 70% d’aforament
  • Activitats culturals: cinemes, teatres, biblioteques, etc tenen un límit de 70% de l’aforament. L’assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l’aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d’accessos i assignació prèvia de seients. Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, amb espais perimetrats i seients assignats. El públic ha d’estar assegut, també a concerts i festes populars.
  • Els parcs d’atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir amb un 50% d’aforament i oferir servei de restauració
  • Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de convivència, ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments a l’aire lliure de caire multitudinari
  • Està prohibit el consum de begudes i alcohol a la via pública

 

A banda d’això, es continua recordant que seguim en pandèmia i que cal respectar les  mesures de seguretat sanitària  per lluitar de forma efectiva contra el coronavirus, per la nostra salut i la de tota la ciutadania: mascareta a  llocs  d’ús obligatori, rentat de mans i ventilació freqüent dels espais tancats; distància de seguretat amb la resta de la població, etc.