“I vostè com ho porta?” És el títol de la campanya porta a porta de detecció de necessitats derivades de la situació pandèmica del Covid-19 als dos barris que duen a terme els participants de la vuitena edició de la Casa d’Oficis, ara ja contractats per l’Ajuntament de Castelldefels

Els i les alumnes treballadors/es del mòdul d’Atenció a les Persones estaran tot el mes de juny passant porta per porta pels barris de Vista Alegre i Castell-Poble Vell per fer un sondeig de la salut dels seus veïns i veïnes en el seu sentit més ampli i a més aprofitaran aquestes visites per informar-los sobre la nova tarifa elèctrica.

Aquesta campanya de recollida de dades mitjançant entrevistes personals està impulsada per les àrees municipals de Promoció econòmica, Serveis Socials i l’Oficina Local de l‘Habitatge amb l’objectiu de valorar l’impacte real de la pandèmia als citats barris.

Un cop recollides les necessitats dels seus veïns i veïnes a través dels qüestionaris i les observacions de l’equip de treballadors i treballadores de la Casa d’Oficis es podran activar les accions corresponents en benefici de les persones afectades.

Les respostes són 100% anònimes i les preguntes àgils gràcies als dispositius portàtils amb què va equipat el personal dedicat a la campanya, el qual va degudament identificat.

També està prevista la instal·lació de punts d’informació itinerants perquè els veïns i veïnes que ho prefereixin puguin adreçar-se allà.

Estalvi i eficiència energètica

D’altra banda, l’Oficina Local de l’Habitatge de Castelldefels també participa en la campanya aprofitant aquesta recollida de dades sobre l’impacte post-Covid als barris de Vista Alegre i Castell-Poble Vell per detectar necessitats, oferir assessorament i poder intervenir a les llars vulnerables. A més, s’informarà a tots els veïns i veïnes sobre la nova normativa vinculada al canvi tarifari de consum energètic.