L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament està desenvolupant un cicle de formacions per tal que els comerciants que no han pogut obrir aquests dies de confinament provocat per la crisi sanitària puguin rebre eines que els siguin útils per promocionar les seves vendes en línia.

Es tracta d’una sèrie de seminaris per videoconferència via web (webinars) agrupats sota el títol ‘Moment Zero’, impartits per l’especialista en marketing digital Carmen Miravalls (Marketinarium).

A aquestes sessions es pot accedir a través de l’adreça https://meet.jit.si/FormacioComerçCastelldefels, són gratuïtes i es desenvolupen sempre a les 10 h, amb una hora de duració i accés lliure. Aquests setmana s’han impartit tres sessions, amb els títols Productivitat en temps de retir, Crear contingut per 1 mes en dos matins i Calendaritzar per triomfar.

Encara es pot participar en les següents:

  • 24/04 – Com crear un embut de venda per monetitzar habilitats
  • 27/04 – Automatització Email Marketing
  • 28/04 – Copywriting express (escriure per persuadir)
  • 30/04 – Linkedin com a nínxol de clients

Venda on line i ajuts directes

A més de col·laborar en la posada en marxa d’una plataforma de venda on line comuna per a tots els comerciants de Castelldefels, l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament i el Gremi de Comerç estan implementant diferents accions per fer costat als establiments de sectors no essencials que van abaixar la persiana fa més d’un mes, quan es va decretar l’estat d’alarma per mirar de frenar contagis de Covid-19.

Per intentar millorar aquesta situació el Gremi de Comerç de Castelldefels, conjuntament amb l’Àrea municipal de Comerç i Turisme, ha creat i ha difós un llistat amb tots el comerços que estan oberts i aquells que fan menjar o repartiment dels seus productes a domicili.

En el marc del suport municipal al comerç local, cal recordar que dilluns passat, dia 20, es va obrir el període de sol·licitud d’ajuts que promou l’Ajuntament, una convocatòria extraordinària per valor global de mig milió d’euros que està despertant l’interès de molts comerços.

Només 248 comerços de Castelldefels realitzen activitats essencials i poden estar oberts al públic, segons dades de l’Àrea municipal de Comerç i Turisme, i per tant estan autoritzats a obrir les seves portes, segons l’article 10 del decret d’Estat d’Alarma. Són 248 del total d’uns 1.500 establiments que hi ha a Castelldefels, xifra de 2018 que inclou bars i restaurants.