Castelldefels viurà aquest cap de setmana, del 5 al 8 de desembre, una nova Festa Major d’Hivern. La d’enguany serà una festa diferent, perquè moltes de les activitats s’han hagut d’adaptar a la limitació d’aforament i a la resta de mesures de seguretat sanitàries

Pels volts del 8 de desembre, festa de la concepció de la Mare de Déu, Castelldefels viu la seva segona festa major de l’any, la Festa Major d’Hivern. Aquest 2020, el tradicionalment atapeït programa d’activitats de cada any no ha pogut incorporar activitats de masses que el control de la pandèmia de coronavirus no permet celebrar, com els cercavila, les celebracions pirotècniques dels diables o la fira de Nadal. Tampoc aquest any és possible celebrar les activitats de recreació medieval Castrum Fidelis.

Les restriccions no permetran, per tant, algunes activitats de cultura popular, però aquest fet no restarà protagonisme a les entitats culturals i les companyies d’arts escèniques locals, el paper de les quals sobresurt en la programació.

De fet un dels actes destacats del programa és l’espectacle de balls tradicionals i música d’arrel popular, a càrrec de la Colla Nova de Bastons de Castelldefels, despenjada de castells, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular, i el concert de l’Associació Musical de Castelldefels. Tindrà lloc dimarts, dia 8, als jardins del Castell, amb entrada gratuïta, que s’ha de gestionar via entrapolis.

Un programa divers

El programa de la Festa Major d’Hivern 2020 s’ha hagut de concentrar en convocatòries en què sí es possible respectar les mesures de seguretat sanitària, activitats en què és factible controlar l’aforament i regular l’assistència de públic mitjançant l’obtenció d’invitacions, que s’han de gestionar en línia prèviament.

Gran part dels espectacles programats són d’entrada gratuïta. Només cal gestionar l’entrada anticipada a www.entrapolis.com o bé recollir-la a taquilla el mateix dia de la funció, sempre tenint present que els aforaments, tant al Teatre Plaza com a la Sala Margarida Xirgu, són limitats. Els espectacles, tanmateix, es retransmetran en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Entre aquests espectacles hi ha teatre infantil, havaneres, un recital líric, sardanes, les “Píndoles teatrals” de les companyies locals, música…

Entre les activitats de caràcter institucional destaca l’acte de reconeixement a les entitats ciutadanes que compleixen 25 anys, que tindrà lloc dissabte, dia 5, a les 12 h, al Saló de Plens. L’acte es podrà seguir en directe pel Facebook Live de l’Ajuntament de Castelldefels.

El programa d’actes es va obrir dijous passat amb la tradicional encesa dels llums de Nadal, que es va desenvolupar en línia, amb l’emissió d’un programa de televisió especial conduït per David Fernández, el conegut actor, vinculat a Castelldefels.

Completen el programa tallers de ballcountry i tai-txi, i el joc de pistes “De poble a ciutat”, un recorregut de descoberta del patrimoni de Castelldefels en què  podran participar grups de fins a sis persones en qualsevol moment, entre els dies 5 i 8 de desembre.

 

PROGRAMA COMPLET: Castelldefels Cultura