S’estan finalitzant els treballs al tram entre c/Doctor Ferran i Pau Casals i en el que es troba entre c/Narcís Monturiol i Habana Vieja

Continua la transformació urbanística d’aquesta via interurbana, que uneix Cornellà amb Castelldefels, i que al seu pas per la ciutat porta el nom d’avinguda de la Constitució. Les obres van arribar al seu tram central (o tram 2) a finals de gener d’enguany. Aquest tram és el que va des del carrer Pau Casals al carrer Doctor Ferran. El tram 2 és dels més complexos pel que fa als desviaments de trànsit, perquè a l’avinguda s’ha de tallar la circulació en els dos sentits de la marxa. La recomanació que fa l’Ajuntament és que s’eviti l’ús del vehicle privat pel centre de la ciutat mentre durin les obres.

En aquest sentit, entre el dilluns 31 de maig i el dimecres 2 de juny, es van acabar els treballs de pavimentació del tram comprès entre els carrers Doctor Ferran i Pau Casals. També s’estan finalitzant les feines a les voreres, amb la col·locació dels elements d’il·luminació, els escocells i la resta de mobiliari urbà. De dilluns a dimecres, els vehicles no van poder circular pel tram entre les 8 i les 19h i es van habilitar dos passos per poder creuar les obres a l’alçada de la Plaça de l’Estació que estan permanentment senyalitzats i guiats per personal de l’empresa constructora i Agents Cívics de l’Ajuntament.

Pel que fa al tram entre Narcís Monturiol i Habana Vieja s’ha reprès el ritme dels treballs. S’ha habilitat un pas a la rotonda de la Ronda Otero Pedrayo per a que les persones que volen creuar per anar als comerços del costat mar no hagin de desplaçar-se 400 metres més. La vorera d’aquest costat anomenat mar està pràcticament acabada. Ara toca pavimentar el tram, si no hi ha contratemps, a partir del proper dilluns 7 de juny. La pavimentació en aquesta zona està previst que duri 5 dies, ja que comporta major complexitat tècnica.

Pel que fa a les afectacions al tram Narcís Monturiol-Habana Vieja, aquest s’ha subdividit en dos trams:

  • El tram Narcís Monturiol – Otero Pedrayo es farà per meitats permetent la circulació, amb la possibilitat de talls puntuals de pocs minuts.
  • Al tram Otero Pedrayo – Habana Vieja es farà un tall complet (de nit també) durant 5 dies. El motiu és que s’ha d’ajustar la base del paviment a les noves rasants.

 

Aquests treballs comporten el tall del trànsit, entre els dies 7 i 11 de juny, del tram entre Otero Pedrayo i Habana Vieja. Les obres afectaran el servei d’autobusos, en concret a les línies L96, L97, L99, N14 i N16. El servei de tranport públic haurà de fer ús d’una ruta alternativa mentre durin els treballs.

 

Ajuts pels comerços afectats per les obres

Recordem que l’Ajuntament de Castelldefels ha convocat una nova línia de subvencions per als establiments afectats directament per les obres de remodelació de l’avinguda Constitució. L’ajut el poden demanar els establiments (comercials, de serveis o restauració), independentment de la fase d’obres en què es trobin.

Es tracta d’una subvenció única, que es pot demanar fins al proper 15 de setembre.

 

Notícia relacionada: Els comerços afectats per les obres de l’avinguda Constitució ja poden demanar subvencions