Es tracta d’un programa de voluntariat social que promou l’acompanyament a la gent gran o persones de mobilitat reduïda a partir de l’organització de passejades en tricicles elèctrics especialment adaptats

Gràcies a l’esforç conjunt per part de l’Ajuntament i la ciutadania a través de la seva participació en la campanya “Reciclos”, Castelldefels comptarà amb els recursos necessaris per posar en marxa el pròxim mes de juliol la prova pilot del programa “En Bici Sense Edat”.

“En Bici Sense Edat” és un programa de voluntariat social que promou l’acompanyament a la gent gran o persones de mobilitat reduïda a partir de l’organització de passejades en tricicles elèctrics especialment adaptats.

Aquestes passejades s’organitzen amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que hi participen, lluitant contra la soledat no volguda de la gent gran, promovent el seu envelliment saludable i la seva inclusió en la vida quotidiana de la ciutat.

A Catalunya el programa està en marxa des de 2016 de la mà de l’associació En Bici Sense Edat i amb el suport d’altres entitats d’àmbit local. En l’actualitat l’organització dinamitza passejades diàriament a les ciutats de Barcelona, Terrassa i Sant Just Desvern amb la participació d’unes 150 persones voluntàries i la utilització de 9 tricicles, oferint a cada cop a més gent la possibilitat de crear noves relacions intergeneracionals i de tornar a connectar amb el seu entorn, una necessitat cada cop més important per pal·liar els efectes del confinament i la pandèmia.

Des de l’entitat s’han organitzat una sèrie de sessions informatives i de formació al voluntariat obertes a totes aquelles persones interessades a sumar-se a participar.

+ INFO: www.enbicisenseedat.cat

 

Pròximes activitats

 

Sessió informativa

Per tal de donar a conèixer el funcionament de la prova pilot a les entitats i persones interessades a participar, s’oferirà una sessió informativa en format virtual el dijous 27 de maig de 17 a 18.30h

Per participar cal inscripció prèvia a través del següent enllaç.

Formació per al voluntariat

També s’obren les inscripcions a la formació adreçada a les persones que volen formar part de l’equip de voluntariat per acompanyar a les passejades, tant com a conductor/a del tricicle com acompanyant en bici pròpia.

La formació consta d’una sessió teòrica que es realitzarà de manera virtual el divendres 11/06 de 17 a 19h, i una sessió pràctica presencial que es realitzarà el dissabte 12/06 de 17 a 20h. La formació és gratuïta amb aforament limitat. Per reservar plaça cal complir el següent formulari.

Passejades

A partir del 28 de juny començaran les passejades i es realitzaran al llarg de tot el mes de juliol, de dilluns a dissabte de 18 a 20h per diferents zones de la ciutat.