Organitzat per vint ajuntaments del Baix Llobregat, entre ells Castelldefels, el festival ‘El Baix és cultura’, primer festival comarcal online, va arribar a una audiència de 48.803 persones.

El certamen, amb més d’un centenar de propostes, es va celebrar de manera simultània als 20 municipis el cap de setmana passat, entre el 8 i el 10 de maig. Els quatre canals d’Instagram habilitats per a l’ocasió com a escenaris on line de les actuacions, van sumar en poques hores 6.993 persones seguidores.

Les propostes artístiques protagonitzades per companyies, grups, solistes i talleristes locals es van seguir de manera simultània als quatre canals de la xarxa social Instagram distribuïts per zones geogràfiques (zona Nord, zona Centre, zona Fonstanta i zona Delta).

Suport a la cultura local en temps de coronavirus

Darrere d’aquesta iniciativa que ha vist la llum en mig de la crisi sanitària de la Covid-19 hi havia la voluntat dels municipis de constituir una plataforma de suport al talent cultural de la comarca, i per potenciar i donar suport a una àmplia varietat d’artistes locals, que van protagonitzar més d’un centenar d’actuacions de dansa, música, teatre, màgia, conta-contes, entrevistes i intervencions literàries, i fins i tot, tallers de cuina o de manualitats.

El festival va rebre el suport, en forma de vídeos dedicats, d’alguns artistes vinculats al Baix Llobregat, com ara Estopa, Pep Plaza, José Corbacho, Quim Masferrer, Karra Elejalde, Lucrecia o Sidonie

Els perfils d’Instagram creats per a la celebració del festival són: