Les dades del mes passat registren al municipi 76 persones més en situació de desocupació i trenquen amb set mesos seguits de descens de l’atur • El nombre total de persones en aquesta situació al municipi és ara de 2.716 • Pel que fa a la variació anual, continua la tendència a la davallada del nombre de persones en situació d’atur i baixa un 22,3%

Segons dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el nombre de persones en situació d’atur a Castelldefels ha pujat un 2,9% durant el passat mes d’octubre. Una dada rellevant ja que trenca amb set mesos seguits de davallada de l’atur a la ciutat. En termes absoluts, significa que s’han registrat 76 persones més en aquesta situació que a principis del mes anterior.

De la mateixa manera, l’informe emès per l’ens comarcal indica que el nombre total de persones en situació d’atur a Castelldefels és ara de 2.716. Això representa que la taxa d’atur registral a la ciutat es troba en aquests moments en un 8,7%, per sota de la mitjana comarcal (9,7%), metropolitana (9,8%) i catalana (10,2%).

Tal i com ve passant els darrers mesos, la variació anual és a la baixa. El nombre de persones aturades s’ha reduït en 780 persones. A l’octubre de 2020 hi havia 3.496 persones sense feina. Això vol dir que, en termes relatius, el nombre de persones sense feina comparat amb fa un any ha baixat un 22,3%.

 

+ INFO: Orientació laboral i recerca de feina a La Guaita