Més de 7.600 alumnes comencen els curs escolar 2020-21 als centres públics i concertats de Castelldefels.

El govern municipal de Castelldefels vol centrar els seus esforços en fomentar l’educació i reduir la bretxa digital. És per això, que portarà al pròxim ple l’aprovació d’un acord perquè es destinin 150.000 euros a Ciutat Educadora i a digitalització, seguint els objectius establerts per l’Acord de ciutat.

Un total de 5.070 alumnes del cicle infantil i primària i 2.550 de secundària han començat avui els curs 2020-21 als centres escolars públics i concertats de Castelldefels. Per que fa a les escoles bressol municipals, les Cases dels Infants han acollit 320 alumnes d’entre 0 a 3 anys. La tornada a l’escola, la qual s’ha desenvolupat avui sense incidències destacables, ha estat marcada per les mesures preventives dictades per les autoritats sanitàries per tal de contenir contagis per la Covid-19.

L’alcaldesa de Castelldefels, Maria Miranda, ha volgut desitjar “un bon inici del curs escolar a cadascun dels membres de la comunitat educativa: directores i directors dels centres, professorat, mares, pares i alumnat de totes les edats, els quals están fent un gran esforç per garantir un inici escolar segur, complint amb les mesures sanitàries”. Miranda ha subrrallat que “des de l’Equip de Govern  estem a la seva completa disposició per ajudar en tot el posible”. Per últim, Maria Miranda ha expressat el seu convenciment en el fet que “segur que treballant totes i totes plegats, Castelldefels conseguirà sortir endavant”.

Al seu torn, el regidor d’Educació, Jordi Maresma, ha manifestat que “com a administració pública de proximitat, hem volgut estar al costat de la comunitat educativa, reforçant la neteja, el control de mobilitat, cedint espais i material extra de prevenció”. Maresma ha afegit que “hem començat un nou curs escolar, que tot i la Covid-19, torna a omplir les aules de vida, somnis i il·lusions. Avui és un dia d’esperança i de futur”.

L’Ajuntament destinarà 150.000 euros extres a Educació

Amb la previsió de reduir els efectes de la pandèmia de la Covid 19 sobre la comunitat educativa de la ciutat,  l’Ajuntament de Castelldefels destinarà, segons es va decidir en l’Acord de ciutat, una partida de 50.000 euros per temes relacionats amb Ciutat educadora (manteniment dels centres educatius, entre d’altres) i 100.000 euros per abordar qüestions de digitalització (material tecnològic i subvencions) en aquest mateix àmbit.

L’Acord de Ciutat té com a missió oferir un conjunt de mesures per a la reactivació socials, educativa, cultural i económica que establiran prioritats en la nova agenda d’actuacions municipals des de la unitat social, cívica i política.

D’altra banda l’Ajuntament també disposa d’una remesa de mascaretes per distribuir entre els centres que ho sol·licitin.

Una Ciutat Educadora  per a la igualtat d’oportunitats

Castelldefels es defineix com a Ciutat Educadora en el marc d’un sistema educatiu inclusiu que ha de tenir la finalitat d’afavorir el desenvolupament personal i social de tot l’alumnat mitjançant l’activitat educativa adreçada a atendre la diversitat de l’alumnat i l’assoliment d’una igualtat d’oportunitats i d’accessibilitat.

En aquest sentit, en el marc de l’Acord de ciutat es va determinar un pacte local entre centres educatius, Generalitat, AMPAS i alumnat ambla finalitat de reduir la bretxa digital i l’absentisme escolar.

Així entre les mesures que  s’han pres es troba la d’estudiar la viabilitat de crear un centre de subministrament de material escolar, llibres i préstec d’ordinadors per a famílies vulnerables, juntament amb un punt d’informació- orientació per a tota la ciutadania en relació a recursos formatius.

D’altra banda, es va demanar  a la Generalitat que revisi la quantitat d’escolars que precisen tauletes amb connexió a Internet a fi d’estudiar i activar mecanismes per donar sortida a les necessitats i garantir que en cas que hi hagi una part telemática durant el curs escolar, tot l’alumnat pugui seguir els continguts en igualtat de condicions. I evitar la bretxa digital a la ciutat especialment l’educació d’infants i joves a fi de que no sigui un nou factor de desigualtat que perjudiqui les famílies amb economies precàries.