Els espectacles programats dins del període de restriccions que inclou el tancament dels teatres oferiran la seva funció per vídeo on-line a través del web del Teatre Plaza

El govern de la Generalitat establia el passat 30 d’octubre 15 dies de noves restriccions per frenar la pandèmia de Covid-19. Aquestes noves mesures integraven l’aturada de l’activitat cultural, motiu pel qual teatres, cinemes i sales de concert havien de tornar a tancar com a mínim durant 15 dies, a l’espera de si es prorrogaven o no aquestes mesures. Ara ja és oficial que aquestes mesures es prorroguen fins al 23 de novembre.

Aquestes mesures han afectat de ple a la programació del cicle de teatre ‘Castelldefels a escena’, un cicle de suport al teatre local que va arrencar el passat 17 d’octubre amb l’obra Crimen y telón, de Paranoia Studi.

Durant aquests dies, als quals no es pot fer cap representació amb públic, diversos espectacles s’han vist afectats per les noves restriccions: Coco (Divertt Teatre) i el musical CanCán Rouge (Performing Arts), programats l’1 de novembre, i els dies 6, 7 i 8 de novembre, respectivament.

Des de l’àrea municipal de Cultura s’ha treballat per oferir una alternativa a les companyies locals: gravar en vídeo les seves representacions a teatre tancat i oferir-les de manera on line. Així, aquests espectacles es podran gaudir de manera gratuïta en vídeo online al web del Teatre Plaza del 20 al 27 de novembre CanCan Rouge, i del 22 al 27 de novembre Coco.

“La cultura no s’atura i, per aquest motiu, aquests dos espectacles del cicle s’han reconvertit a format digital”, expliquen des de la regidoria de Cultura. El Teatre Plaza se suma així a oferir alternatives a les arts escèniques com ja fan alguns teatres a Barcelona, com per exemple el Teatre Lliure, davant la impossibilitat de representar funcions amb públic present a la sala.

D’altra banda, des de la plataforma de venda, Entrápolis, ja s’està procedint a retornar l’import de les entrades a les persones que n’havien comprat per als dos espectacles esmentats.

Dos obres més del cicle quedaven pendents de veure si es podrien representar al Teatre Plaza amb públic, o no. Aquests dos espectacles són la comèdia teatral Titanic, con el agua hasta el cuello! (Diviertt Teatre) programat inicialment per al 15 de novembre, (i que es veurà afectat per la pròrroga de les mesures decretades per la Generalitat, de forma que es podrà veure online de forma gratuïta a la web del Teatre del 27 de novembre al 4 de desembre) i el musical Chicago (La Cuarta Pared), que hauria de pujar a l’escenari els dies 26, 27 i 28 de novembre.

+ INFO: TeatrePlaza.org