Diverses empreses vinculades a Castelldefels han realitzat diverses donancions en els darrers dies per ajudar a la tasca dels professionals sanitaris, policia i protecció civil

Diverses empreses locals o vinculades a la ciutat han realitzat en els darrers dies donacions solidàries de material mèdic per ajudar a la tasca dels professionals sanitaris, policia i protecció civil.

L’empresa Biovene, que subministra EPIs (eines logístiques que tenen com a funció protegir la salut i fins i tot la vida dels treballadors) a l’empresa municipal SAC, ha donat a l’Ajuntament tot el seu estoc actual, 400 mascaretes FFP2, per a la dotació dels serveis essencials de l’Ajuntament, empreses municipals i personal de residències geriàtriques. L’Ajuntament a més ha realitzat una comanda de 8.000 unitats de màscares FFP3 de les quals està previst que aquest divendres arribi una remesa anticipada de 1.000 unitats.

També, l’empresa local xinesa Iber Asia, ha donat a la ciutat de Castelldefels 5.000 mascaretes. A més, l’ empresa ha lliurat una caixa d’alcohol etílic i làmina d’acetat per realitzar proteccions mèdiques.

En la mateixa línia, el taller de confecció Broderi de Castelldefels també ha confeccionat un lot de mascaretes que ha donat desinteressadament a la ciutat.

D’altra banda, Tinkerers Fab Lab Castelldefels, ubicada al campus universitari de la UPC a Castelldefels, ha fabricat a través de les seves impressores 3D una visera protectora com a solució temporal pel personal sanitari, a l’espera de poder accedir als EPIs homologats. L’empresa també fa una crida a tothom que tingui una impressora 3D per formar una xarxa més amplia de col·laboració. També es pot donar la matèria primera per a aquestes viseres (contacte: proteccio.civil@castelldefels.org).

En un altre model de col·laboració, voluntaris de Protecció Civil estan ajudant amb el transport dels metges del CUAP Castelldefels i el CASAP Can Bou que fan les visites domiciliàries, així gairebé arriben a dupliquen el bombre d’atencions diàries.