Aquesta tardor es presenta amb noves modalitats i preus més reduïts, com a resposta a la crisi de la Covid-19, que també condiciona l’establiment de mesures de seguretat màxima, tant durant les inscripcions com en el desenvolupament dels cursos. El període de matriculació és del 14 al 16 de setembre per a antics alumnes, i els dies 17,18, 21, 22, 23, 24 i 25 de setembre per al públic en general.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) posa en marxa un nou període d’inscripcions per als cursos de tardor, que venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19.

El procés d’inscripcions presenta novetats importants, com el desdoblament en dos períodes: del 14 al 16 de setembre s’atendran les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d’aprenentatge, i els dies 17,18, 21, 22, 23, 24 i 25 de setembre, les inscripcions seran per al públic en general.

Així mateix, una altra novetat que s’incorpora aquest setembre són les preinscripcions en línia, que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris. Les persones que optin per l’atenció presencial poden demanar cita prèvia des del 8 de setembre.

“Compromís social”

Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts, i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34 %.

El CPNL impulsa la mesura per “facilitar l’aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi, i que, així, puguin optar a l’oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l’hora de buscar feina o millorar professionalment. Aquesta mesura és possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l’assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística”.

D’aquesta manera, el CPNL “continua fent una aposta inqüestionable per l’acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l’aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català”.

Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat

La situació d’emergència sanitària ha fet adaptar l’oferta formativa del Consorci, que combinarà quatre modalitats diferents, per cobrir totes les casuístiques: cursos 100 % presencials; cursos 50 % presencials i 50 % virtuals; cursos 100 % en línia (amb alguna sessió síncrona), i cursos híbrids, amb un 75 % presencial i un 25 % virtual.

En els cursos híbrids, una novetat de la nova planificació, s’establiran sessions de dues hores de classe, amb un 25 % dedicat a activitats a l’aula virtual. Aquest lapse de temps d’activitat fora de l’aula servirà, a més, per condicionar, ventilar i netejar les aules, d’acord amb les mesures establertes.

Les modalitats en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d’aquests nous formats, com el Parla.Cat per als cursos de suficiència, l’Aula mestra per al C2 i el Moodle per als altres nivells, combinats amb la plataforma Teams per al treball de grup i les activitats síncrones.

Amb tot, la durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n’hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2), o de 120 hores, en el cas de cursos intensius.

 

INSCRIPCIÓ EN LÍNIA

MODALITATS 2020-21