El dispositiu que posa en marxa Salut estarà en funcionament des del dijous 3 a les dependències municipals de la Casa de la Cultura, i s’allargarà diverses setmanes, segons aquest departament governamental. Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, sense cita prèvia

Aquest dijous 3 de desembre, el Departament de Salut desplega a Castelldefels un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de covid-19 entre la població a partir de 16 anys, que s’allargarà diverses setmanes.

Aquest cribratge intensiu es farà a la Casa de la Cultura (c. Bisbe Urquinaona, 25). Les proves es desenvoluparan de dilluns a divendres de 12 a 20, i els dissabtes, de 8 a 20 h.

Controlar la transmissió del virus

Aquesta intervenció comunitària té com a objectiu sanitari mirar de controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Al punt de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica a partir de 16 anys.

Les persones que participin en aquest cribratge massiu obtindran el resultat de la prova al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Per evitar aglomeracions, el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. Salut informa que és important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Les persones que es facin la prova hauran de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Per a tothom, sense cita prèvia

Les autoritats sanitàries conviden la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

L’Ajuntament de Castelldefels col·labora en aquest dispositiu, que desplega una estratègia conjunta en la lluita contra la covid-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Persones simptomàtiques i contactes estrets, al seu CAP

Fora d’aquest cribratge, les autoritats sanitàries subratllen que hi ha tres grups de població que han de seguir els circuits habituals, i no pas aquest, sinó fer-se la presa de mostres al seu centre de salut.

Es tracta de les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per covid-19 i aquelles persones que se’ls ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de covid-19 positiu en els darrers 3 mesos. Aquests col·lectius no han de participar en el cribratge massiu que es posa ara en marxa.