Les dades del Departament de Salut de la Generalitat el situen en 383 • Malgrat tot, la xifra de vacunats contra la COVID-19 és del 73,4% i puja fins al 83,4% en la població de més de 16 anys • 4.367 persones han rebut la tercera dosi fins ara • Les autoritats sanitàries recorden la importància de la vacunació per arribar a la immunitat de grup i poder lluitar de forma efectiva contra la pandèmia i que cal seguir les normes de seguretat sanitària

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 28 de novembre, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 383. Aquesta xifra manté la nostra ciutat a la llista de poblacions amb risc alt de rebrot.

Malgrat aquesta dada, el total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa segueix creixent. El 73,4% de la població, 49.284 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 83,4% han rebut ja les dosis de vacuna (una o dues, depenent del laboratori fabricant). Hi ha 4.367 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (98,5%), el personal d’atenció primària (96,4%), personal de residències (94,2%) i les persones de 80 anys o més (92,2%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (68,9%) i la de 20 a 29 anys (69,9%). Després, trobem les persones de 12 a 15 anys (un 71,6%) i les de 35 a 39 anys (73,1%).

En aquests dies, un ciutadà de Castelldefels es trobava ingressat per la COVID. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

La importancia de la vacuna

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic; els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. La pandèmia està generant costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals / dades per grups)