Han participat entitats de Castelldefels de diferents àmbits com el social, laboral, econòmic, cultural, esportiu, educatiu i veïnal, per aconseguir un pacte ampli per fer front conjuntament a la recuperació dels col·lectius més vulnerables.

Representats de les entitats, grups municipals, consells municipals, govern municipal, associacions i sindicats es van reunir el passat 15 de juny a través de videoconferència per debatre i proposar mesures de reactivació social per a l’Acord de Ciutat per a Castelldefels.

La sessió, presidida per la regidora de Presidència Esther Niubó ha comptat amb la participació d’una trentena de persones i és el grup de treball més nombrós amb aproximadament 40 participants i una amplia representació de la societat civil.

Durant la reunió de treball, han pres la paraula una dotzena d’entitats per celebrar la iniciativa de tirar endavant una resposta unitària a la crisi post coronavirus i també per la pluralitat de veus presents, bona prova del compromís dels diferents sectors de Castelldefels: social, laboral, econòmic, cultural, esportiu, educatiu i veïnal per aconseguir un pacte ampli per fer front conjuntament a la recuperació dels col·lectius més vulnerables.
Propostes i idees de la societat civil

Una de les persones que ha participat a la sessió ha estat Mireia Martínez, tècnica de Creu Roja Castelldefels-Gavà-Begues que ha intervingut per presentar un projecte de la seva entitat. Es tracta de la posada en funcionament de “l’Espai d’Atenció Integral a la Persona” en unes noves instal·lacions que permetin en un mateix espai poder articular un seguit de projectes, recursos i serveis  en el que el denominador comú serà l’atenció global a les persones del municipi de Castelldefels que estiguin patint una situació de vulnerabilitat social. Els recursos que es podran trobar es concreten en diverses àrees d’actuació: programa d’atenció a les necessitats bàsiques, d’Ocupació, d’Infància, per a la Gent Gran; així com la gestió del servei Atenpro. L’Espai estaria gestionat per un equip interdisplicinari  de professional i de voluntariat de Creu Roja Castelldefels.

“Podem concloure, i tothom és conscient, que la situació és i serà complicada. Hem de ser proactius. Hem d’afrontar una crisi que serà molt dura i profunda”, ha afirmat Niubó. “Una situació complicada que es produirà en un espai molt curt de temps i tindrà un fort impacte en termes personals, econòmics i socials”.

Aquesta és la primera trobada del grup de reactivació social que es tornarà a reunir el proper 29 de juny, aquesta vegada, si pot ser, de manera presencial, tot i que amb mesures de prevenció. Fins llavors, l’equip tècnic analitzarà les propostes presentades. D’altra banda, els  membres del grup podran fer arribar a la secretaria tècnica més propostes fins el proper divendres dia 19 de juny.

+ INFO: acordpercastelldefels.org