El Ple municipal del mes de maig va aprovar aquesta acció, cedint la finca H1 (al c/Pietat 9-11) per a que es construeixi una promoció de vivenda protegida destinada a lloguer amb preus assequibles

El Ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar, entre d’altres coses, el conveni de cessió gratuïta d’una parcel·la propietat de l’Ajuntament a l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i gestió patrimonial (IMPSOL), entitat pública empresarial depenent de l’AMB. La cessió de la parcel·la, al c/Pietat 9-11, té com a finalitat la promoció i construcció d’habitatges protegits. L’objectiu és construir 72 vivendes protegides en règim de lloguer de protecció oficial en una finca coneguda com a H1. Les obres es preveu que comencin a principis de l’any vinent.

Aquesta és una de les accions dutes a terme pel consistori amb la finalitat de consolidar el parc de vivenda social del municipi i continuar amb les polítiques d’accés a l’habitatge a Castelldefels. Es tracta d’una de les prioritats del govern municipal, que encara ha cobrat més importància amb la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

D’altres mesures relacionades amb l’accés a l’habitatge són la posada en marxa d’un servei municipal d’acompanyament a persones en procés de desnonament o la reactivació de la Taula Local de l’Habitatge (la seva darrera reunió va tenir lloc el passat 26 d’abril).