La ciutat va viure el passat cap de setmana, del 5 al 8 de desembre, una nova Festa Major d’Hivern. La d’enguany va ser una festa diferent, perquè moltes de les activitats es van haver d’adaptar a la limitació d’aforaments i a la resta de mesures de seguretat sanitàries

Castelldefels va viure el passat cap de setmana, de divendres 5 a dimarts 8 de desembre concretament, el gruix de les activitats de la Festa Major d’Hivern, la seva segona festa major de l’any, que es fa pels volts de la festa de la Concepció de la Mare de Déu (8 de desembre). Aquest 2020, el tradicionalment atapeït programa d’activitats de cada any no ha pogut incorporar activitats de masses que el control de la pandèmia de coronavirus no permetia celebrar, com els cercavila, les celebracions pirotècniques dels diables o la fira de Nadal. Tampoc ha sigut possible celebrar enguany les activitats de recreació medieval Castrum Fidelis.

Les restriccions no permetien, per tant, algunes activitats de cultura popular, però aquest fet no ha restat protagonisme a les entitats culturals i les companyies d’arts escèniques locals, el paper de les quals ha tornat a sobresortir en la programació.

De fet un dels actes destacats del programa era l’espectacle de balls tradicionals i música d’arrel popular, a càrrec de la Colla Nova de Bastons de Castelldefels, despenjada de castells, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular, i el concert de l’Associació Musical de Castelldefels. Va tenir lloc dimarts, dia 8, als jardins del Castell, amb entrada gratuïta, que s’havia de gestionar de forma anticipada.

 

Un programa divers

El programa de la Festa Major d’Hivern 2020 s’ha hagut de concentrar en convocatòries en què sí era possible respectar les mesures de seguretat sanitària, activitats en què era factible controlar l’aforament i regular l’assistència de públic mitjançant l’obtenció d’invitacions, que s’havien de gestionar en línia prèviament.

Gran part dels espectacles programats eren d’entrada gratuïta. Només calia gestionar l’entrada anticipada a la web www.entrapolis.com o bé recollir-la a taquilla el mateix dia de la funció, sempre tenint present que els aforaments, tant al Teatre Plaza com a la Sala Margarida Xirgu, eren limitats. Els espectacles, tanmateix, es van retransmetre en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelldefels. Entre aquests espectacles hi va haver teatre infantil, havaneres, un recital líric, sardanes, les “Píndoles teatrals” de les companyies locals, música…

El programa d’actes es va obrir el 26 de novembre amb la tradicional encesa dels llums de Nadal, que es va desenvolupar en línia, amb l’emissió d’un programa de televisió especial conduït per David Fernández, el conegut actor, vinculat a Castelldefels.

Completaven el programa tallers de ball country i tai-txi, i el joc de pistes “De poble a ciutat”, un recorregut de descoberta del patrimoni de Castelldefels en què van poder participar grups de fins a sis persones en qualsevol moment, entre els dies 5 i 8 de desembre.