Després de l’edició virtual de l’any passat, es busquen exploradors per fer recompte de flora i fauna als parcs i platges metropolitans • L’objectiu d’aquesta jornada de ciència ciutadana és potenciar la participació per fer censos de biodiversitat

Aquest cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23 de maig, arriba la quarta edició del Bioblitz metropolità, una activitat organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la col·laboració dels Ajuntaments metropolitans, Castelldefels entre ells. Es tracta d’una iniciativa de ciència ciutadana que té l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies (flora i fauna) i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori metropolità (parcs, platges, etc). Es pretén que la ciutadania participant pari atenció en la biodiversitat d’aquests espais i en la seva importància en el funcionament correcte dels ecosistemes.

Després que l’edició de l’any passat fos totalment virtual (a causa de la pandèmia de la COVID-19), la d’enguany combina la participació a les xarxes socials (penjant fotografies de les diferents espècies de flora i fauna que s’observin) amb les activitats presencials adaptades a les mesures de prevenció sanitària per la COVID-19.

A Castelldefels, el proper diumenge 23 es durà a terme una Jugateca Ambiental especial amb motiu del Bioblitz 2021. A càrrec de Bosc de Llum, d’11.30 a 13.30 hores, la Jugateca es farà a la Platja de la Pineda (Parc del Mar) i tindrà com a objectiu fer una recerca de la flora i la fauna que es troben al nostre litoral.

 

+INFO: Bioblitz metropolità (AMB)