El Consell municipal de Convivència Intercultural va aprovar el passat 4 de juny un manifest de suport al qual s’ha adherit també el Consell municipal de Pau i Solidaritat.

El Consell municipal de Convivència Intercultural, integrat per l’Ajuntament i entitats de la ciutat, va aprovar el passat 4 de juny un manifest de suport el moviment pacífic antiracista Black Lives Matter i per una ciutat lliure de racisme. El Consell municipal de Pau i Solidaritat ha volgut també adherir-se a aquest manifest.

“Estats Units està vivint una de les revolucions socials més importants de les últimes dècades, arran de l’assassinat d’en George Floyd a mans d’un policia” explica el manifest. “Aquest fet ha tornat a posar en qüestió la igualtat de drets de la comunitat afroamericana i africana, i fins i tot d’origen llatí, als Estats Units i ha provocat la reacció i autoorganització de la població sota els lemes Black Lives Matter i I Can’t Breath, moviments que lamentablement ja existien per anteriors denuncies d’agressions i assassinats a persones afroamericanes per part dels cossos policials”.

“En una societat racista, no és suficient amb no ser racista, s’ha de ser antiracista”, explicita el document citant la filòsofa i activista afroamericana Angela Davis. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Castelldefels, el Consell de Convivència Intercultural i el Consell de Pau i Solidaritat volen mostrar el seu suport al moviment pacífic antiracista i el seu compromís per seguir treballant per una societat més justa i igualitària, també a Catalunya i Espanya i fer de Castelldefels una ciutat lliure de racisme.

+ INFO: