L’alcaldessa María Miranda va formar part de la conversa online “Donar espai al verd per enfortir la salut”, amb els alcaldes de Viladecans (Carles Ruiz) i de El Boalo, Cerceda i Mataelpino (Javier de los Nietos) • La Diputació de Barcelona va organitzar aquesta iniciativa en el marc de la celebració dels 40 anys de l’àrea de Medi Ambient de l’ens supramunicipal

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va participar el passat dimarts 20 d’abril al Seminari virtual sobre ciutats i pobles diverses i saludables que organitzava la Diputació de Barcelona en el marc del 40è aniversari de la creació de l’àrea de Medi Ambient de l’ens supramunicipal. L’alcaldessa formava part de la conversa online “Donar espai al verd per enfortir la salut”, una cita en què va compartir espai i diàleg amb l’alcalde de Viladecans (Carles Ruiz) i l’alcalde de El Boalo, Cerceda i Mataelpino (Javier de los Nietos). La conversa va ser conduïda per la periodista ambiental Cori Calero (TV3).

El debat es va centrar en les accions que s’han portat a terme als respectius municipis per guanyar més espais verds i disposar d’entorns urbans més saludables. En el cas de l’alcaldessa de Castelldefels, la seva presentació tenia com a títol “La recuperació de l’ecosistema litoral”. En ella, es va posar en valor el treball fet per poder recuperar les dunes de la platja de Castelldefels i per crear l’Espai dunar de sensibilització ambiental, una inciativa amb museografía sostenible. A més, Miranda va parlar de la importància de compatibilitzar l’ús de la platja com un espai d’oci i lleure amb la preservació del medi ambient i el respecte a la biodiversitat (la flora i la fauna) autòctona de la zona. L’alcaldessa va ressaltar que calen polítiques actives per part de les administracions per ajudar en aquesta tasca.

Tots els alcaldes i alcaldesses participants al seminari van coincidir en que la crisi climàtica i la necessitat de millores mediambientals a les ciutats (millora de la qualitat de l’aire, poder gaudir d’espais i entorns verds) estan ajudant a que els municipis adoptin noves polítiques.