Castelldefels, al costat de la resta de municipis de la regió sanitària de Barcelona, ​​entrarà el proper dilluns 25 de maig a la fase 1 de la desescalada. El Ministeri de Sanitat, que dirigeix ​​la les fases de la desescalada, ha atès la petició de la Generalitat que la zona ja estava preparada per relaxar el confinament i permetre noves activitats.

Una de les novetats de la fase 1 és que els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels podran desplaçar-se ja fora de la ciutat. En principi poden fer-ho a qualsevol municipi de l’àmbit de la regió metropolitana sud; és a dir poden anar a Vilanova, Cornellà o l’Hospitalet, per citar uns exemples. No obstant això, no poden anar a Barcelona, ​​Terrassa o Granollers. La regió sanitària de Barcelona està dividida en tres àmbits: Barcelona, ​​Metropolitana Nord i Metropolitana Sud i no s’ha contemplat inicialment permetre la mobilitat entre àmbits. La Generalitat està estudiant la possibilitat que els tres àmbits puguin considerar-se un únic espai amb l’objectiu de permetre la mobilitat a tota la regió.

Activitats permeses

A partir del dilluns, podran obrir les botigues de fins a 400 metres quadrats sense cita prèvia i les terrasses, amb el 50% de la seva capacitat. Podran celebrar-se reunions de fins a 10 persones dins i fora de casa, mantenint la distància de seguretat de dos metres i respectant les normes d’higiene.

Així mateix, poden obrir els hotels, encara que sense ús de les zones comunes. Es poden celebrar actes culturals, encara que amb un límit d’aforament. Pel que fa a les activitats esportives, en instal·lacions a l’aire lliure sense públic, només per practicar esports en què no hi hagi contacte En espais tancats, activitats esportives individuals amb prèvia cita en centres esportius que no impliquin contacte físic ni ús de vestidors. També es permet la pesca esportiva i recreativa. Vegi aquí el llistat complet d’activitats permeses a la fase 1.

L’Ajuntament insisteix en què cal continuar complint les normes

Tanmateix, l’entrada a la fase 1 no significa que el virus ja hagi estat vençut. És per això que l’Ajuntament insisteix en demanar a a la ciutadania la necessitat de no relaxar-se i continuar amb el compliment estricte de les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Les normes genèriques són el manteniment d’una distància de seguretat de dos metres, el rentat freqüent de mans i l’ús de màscares en l’espai públic. També el compliment d’actituds cíviques com evitar llançar a terra els guants de plàstic un cop utilitzats. I sobretot que tothom faci cas del que s’ha establert per a les sortides de les persones majors de 14 anys