El passat 7 de maig va tenir lloc la celebració de la segona taula: La realitat dels municipis a Europa, a la sala Margarida Xirgu • Castelldefels s’adhereix al Consell Català Moviment Europeu (CCME)

Amb motiu del dia d’Europa (9 de maig), l’Ajuntament de Castelldefels ofereix diferents accions adreçades a la ciutadania (col·lectius econòmics, sindicals, socials, teixit associatiu, etc.), amb la finalitat de projectar i impulsar el municipi cap la Internacionalització i la Unió Europea, i poder accedir al màxim d’ajuts europeus.

Per això, el passat 9 de maig, la plaça de l’Església va acollir l’acte de lectura del manifest d’adhesió al Consell Català Moviment Europeu (CCME). La jornada va comptar amb la benvinguda oficial per part del primer tinent d’alcaldia i regidor de Participació Ciutadana, Jordi Maresma, i la segona tinent d’alcaldia i regidora de Presidència, Esther Niubó; l’actuació de l’Escola Municipal de Dansa i l’exposició d’un mural artístic, resultat dels tallers treballats amb l’alumnat de 4rt ESO de la ciutat.

Continua el “Cicle de conferències Unió Europea a Castelldefels”

Per tal de debatre i construir entre tots i totes les prioritats, s’han programat tres taules rodones en format híbrid (presencial i per videoconferència) a la Sala Margarida Xirgu, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. La primera d’elles, Prioritats i oportunitats per als municipis, es va celebrar el passat 3 de maig. I el passat 7 de maig, va tenir lloc la celebració de la segona taula: La realitat dels municipis a Europa. Restarà encara una tercera cita que tindrà lloc el 21 de maig i que versarà sobre La UE, una aposta per a l’agenda 2030.

Les sessions són amb aforament limitat i cal inscripció prèvia.

Inscripcions

Taula 2: La realitat dels municipis a Europa

La segona taula del “Cicle de conferències Unió Europea a Castelldefels” va tenir lloc el passat 7 de maig sota el títol “La realitat dels municipis a Europa” Next Generation UE, i va comptar amb la regidora de Presidència, Esther Niubó, per a l’acte d’inauguració institucional; amb el CEO GovInsight Alexander Heichlinger, per a la introducció al tema i el seu context actual; i amb la ponència magistral d’Agustí Fernández de Losada, Expert Sènior en Governança Local, Director Global Cities Programme, CIDOB; Professor Associat, IBEI-UPF. L’acte va ser híbrid combinant presencialitat i videoconferència.

Exposició i taller familiar a la biblioteca

D’altra banda, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha organitzat una exposició de documents amb un mapa literari europeu amb propostes de lectures de tots els països membres de la UE. Aquesta exposició es pot visitar des del passat 7 de maig.

A més, el passat 8 de maig es va programar una activitat familiar per fomentar el coneixement de la Unió Europea: Castelldefels i la Unió Europea: juguem i construim el nostre Passaparaula. Va consistir en un taller familiar a càrrec d’Enigma Difusió Patrimonial adreçat a infants a partir de 9 anys.