Supermercats, mercats i el petit comerç de la ciutat recullen aliments i donacions per a les persones més desafavorides • La iniciativa de la Fundació del Banc d’Aliments de Catalunya vol visibilitzar enguany la nova pobresa • Els punts de recollida físics estan en funcionament el 19 i 20 de novembre i la recaudació online es fa fins al 27 de novembre

La Fundació del Banc d’Aliments de Catalunya organitza entre el 19 i el 27 de novembre una nova edició del Gran Recapte d’aliments que es presenta amb diverses novetats: el petit comerç hi participa per primera vegada organitzant punts de donació; les entitats poden comprar productes amb els diners aconseguits i la campanya es divideix entre presencial (punts de recollida físics) el 19 i 20 de novembre i la recollida de donacions online entre el 19 i el 27 de novembre.

Enguany, el Gran Recapte porta per lema “Ningú no està preparat per a la pobresa, però junts podem fer-hi front” i vol posar especial èmfasi en la coneguda com a nova pobresa, persones que en els darrers temps han hagut de recórrer a l’ajut per poder posar un plat de menjar a taula. Des del Banc d’Aliments s’estima que la demanda d’ajuda alimentària ha crescut un 35% durant la pandèmia.

Castelldefels, com cada any, hi col·laborarà amb punts físics als diversos comerços de la ciutat (veure ubicació). Allà es poden fer donacions de productes alimentaris, però també una aportació econòmica. A més, es pot ajudar a través de la pàgina web del Gran Recapte o fent una donació a través de Bizum al 33596.

A l’edició de l’any 2020 es van recollir més de 5 milions de quilos d’aliments i més de 7,8 milions d’euros en donacions.

 

+INFO: Web del Gran Recapte 2021