Serà aquest 21 de maig (18.30h) amb la celebració de la tercera taula del “Cicle de conferències Unió Europea”: La UE, una aposta per a l’agenda 2030, a la sala Margarida Xirgu

Amb motiu del dia d’Europa (9 de maig), l’Ajuntament de Castelldefels ha desenvolupat diferents accions adreçades a la ciutadania (col·lectius econòmics, sindicals, socials, teixit associatiu, etc.), amb la finalitat de projectar i impulsar el municipi cap la Internacionalització i la Unió Europea, i poder accedir al màxim d’ajuts europeus.

Per això, el passat 9 de maig, la plaça de l’Església va acollir l’acte de lectura del manifest d’adhesió al Consell Català Moviment Europeu (CCME). La jornada va comptar amb la benvinguda oficial per part del primer tinent d’alcaldia i regidor de Participació Ciutadana, Jordi Maresma, i la segona tinent d’alcaldia i regidora de Presidència, Esther Niubó; l’actuació de l’Escola Municipal de Dansa i l’exposició d’un mural artístic, resultat dels tallers treballats amb l’alumnat de 4rt ESO de la ciutat.

Finalitza el “Cicle de conferències Unió Europea a Castelldefels”

Per tal de debatre i construir entre tots i totes les prioritats, s’han programat tres taules rodones en format híbrid (presencial i per videoconferència) a la Sala Margarida Xirgu, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. La primera d’elles, Prioritats i oportunitats per als municipis, es va celebrar el passat 3 de maig. I el passat 7 de maig, va tenir lloc la celebració de la segona taula: La realitat dels municipis a Europa.

Resta encara una darrera cita que te lloc aquest divendres 21 de maig (18.30h) i que versa sobre La UE, una aposta per a l’agenda 2030.

Les sessions són amb aforament limitat i cal inscripció prèvia.

Inscripcions

Taula 3: La UE, una aposta per a l’agenda 2030

La tercera i última taula del “Cicle de conferències Unió Europea a Castelldefels” va té lloc aquest divendres, 21 de maig (18.30h), de maig sota el títol “La UE, una aposta per a l’agenda 2030” Next Generation UE, i comptarà amb el primer tinent d’alcaldia i regidor de Participació Ciutadana, Jordi Maresma, per a l’acte d’inauguració institucional; amb el CEO GovInsight Alexander Heichlinger, per a la introducció al tema i el seu context actual; i amb la ponència magistral d’Arnau Queralt, director, Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), president de la European network of Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC), Generalitat de Catalunya.

Taller Els 12 Estels (5é i 6é de primària)

També amb motiu del Dia d’Europa s’estan desenvolupant els tallers Els 12 Estels a diferents escoles de Castelldefels. Es tracta d’un taller didàctic amb una primera part teòrica on es treballen els conceptes bàsics, UE vs Europa, comissions, etc. i una segona part on a través de l’elaboració d’un joc de taula es consoliden els aprenentatges.

Els objectius són conèixer el grau d’interès i coneixement sobre la UE, així com les expectatives i projeccions de futur que en tenen els participants; aprendre conceptes bàsics; promoure l’interès per temes de la UE i la Internacionalització; fomentar la participació, reflexió i col·laboració entre els infants.

Aquests tallers es desenvolupen a:

• Escola Can Roca: 11 i 12 de maig (alumnat de 6é)

• Escola Lluís Vives: 17, 21 i 25 de maig (alumnat de 6é)

• Escola Torre Barona: 28 de maig i 1 de juny (alumnat de 5é)

• Escola Antoni Gaudí: 31 de maig, 3 i 4 de juny (alumnat de 6é)